27 Май 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6705 BGN 1 GBP = 2.2237 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.08.2017 16:20

Коментари 0 / Видяна 328

Спортисти от цялата страната и чужбина избират спортните съоръжения в община Разлог за лагерите си

 Стотици спортисти от цялата страна са използвали през последните години спортните и туристически ресурси на община Разлог. Перфектните условия за спорт и туризъм в региона са предпоставка за големия интерес  на клубове от  различни видове спорт. В момента в с. Годлево своя летен лагер провеждат 110 футболисти от ФК „Олимпия“, София.  Спортистите са от две възрастови групи 7-10 години и 10-13 години.

„Добрата спортна инфраструктура е много важна. Инвестициите и труда от Община Разлог вече дават резултат, а това е добре за туризма и развитието на спорта“-каза кметът инж. Красимир Герчев. Все повече спортисти и от чужбина използват условията и добрата спортна база за тренировките си, констатира инж. Герчев.

ФК „Олимпия“ провежда своя лагер в с. Годлево за трета поредна година. Поради големия брой деца се налага ползването на няколко хотела. Треньорът Иван Стоилов споделя, че теренът на стадиона е перфектен, а хотелите предлагат много добри условия, което утвърждава региона като спортен и туристически център. „В София няма толкова добър терен. Това ни накара да потърсим друго място. Изключително сме доволни от стадиона в с. Годлево, добрите условия в хотелите, красотата и спокойствието в региона“-казва още Иван Стоилов. Допълнителен стимул за децата са и походите в планината и допира до хората и културата на китното населено място. Отборът вече е имал контроли с тимовете на Благоевград, Разлог и Банско. След лагера започва първенството на Футболния съюз, а първото участие ще бъде на турнира в Златоград.

За поредна година в с. Годлево на лагер са и националите по ски бягане-юноши. Българската федерация по ски ползва легловата и спортна база повече от десет години.

Кметът на с. Годлево Величка Алуминова признава, че на моменти не достига легловата база. Въпреки това е открито решение на въпроса, като лагерите биват провеждани на няколко смени.

Община Разлог влага инвестиции за модернизирането на спортните съоръжения, които в съчетание с добрите хотели, красивата природа и богатата култура обособяват региона като желан и предпочитан.  По проект „Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги”,  Програма за развитие на селските райони 2007-2013г. е реновиран и реконструиран стадиона в гр. Разлог, изграден е Спортен комплекс в с. Годлево, община Разлог, изградена е многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в с. Баня. Освен това са изградени и много спортни площадки и съоръжения в гр. Разлог и всички населени места в общината. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.05.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.22 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.52 BGN