.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.04.2019 10:02

Коментари 0 / Видяна 3235

Благоевград на протест, хиляди се обявиха в подкрепа на полицаите по казуса "Чората"

В ранния следобед вчера, на Велики Четвъртък, в Благоевград започна организация на протест в защита на Граховски, Мирослав Писов, Иво Иванов, Боби Механджийски и Георги Калинков.

 

И петимата вече са в Бобовдолския затвор със 7-годишна присъда, дадена им от 3 съдийки от ВКС за това, че преди 14 г., при акция по задържането му, са причинили смъртта на А. Димитров-Чората, макар че нямало данни полицаите „да са садисти”.

 

Предстоящият протест е насрочен за 07.05.2019 г., четвъртък, в 17.00 часа пред сградата на съда в Благоевград. Оттам се предвижда мирно шествие до полицията, на което организаторите вярват, че към тях ще се присъединят и колегите на петимата осъдени.

 

„Ще застанем зад тях и ще върнем бащите, съпрузите, приятелите и колегите при семействата им – където им е мястото! Не можем да позволим такава несправедливост! Българските полицаи не са убийци!

 

Те са тръгвали на акции с ясното съзнание, че може и да не се върнат никога, и защо? За да спим аз, Вие, нашите, вашите деца, роднини, приятели спокойно! Защото това значи да си полицай – да рискуваш живота си в името на нашата сигурност!

 

Сега е времето, в което ние трябва да действаме и справедливостта да възтържествува! Полицаите не са убийци!” е призивът, придружаващ поканата за включване в протеста

E79 News
Тагове:

Коментари: