.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.08.2019 13:23

Коментари 0 / Видяна 256

Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки

Още по темата: И Гърция влиза в битката за “Фолксваген” 3% спад на туристите у нас през септември спрямо миналата година Шокиращи данни за експлоатация на българчета в Солун Подписаха договора за заем за газовата връзка с Гърция Хванаха каналджии и нелегални мигранти близо до границата с Гърция 24-часова стачка блокира транспорта в Гърция Пожар избухна на гръцки ферибот, евакуираха 600 души Общонационална стачка в Гърция днес Хиляди мъртви риби изхвърли гръцко езеро В Гърция забраниха пушенето в присъствието на деца

Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, съобщи Министерството на външните работи.

 

Генералното ни консулство в Солун е в постоянен контакт с гръцките власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, съобщиха още от пресцентъра на Министерството.

 

В момента на остров Самотраки се намират около 1500 туристи - не само от България, но и от Румъния, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия. Осигурена им е храна, питейна вода, медицинско обслужване и стоки от първа необходимост.

 

Хотелиерите правят значителни намаления на нощувките, а общинските власти предоставят безплатни стаи за настаняване, включително в училищата. Областната управа финансира раздаването на безплатна храна за нуждаещите се.

 

През последната седмица бяха преустановени курсовете на големия ферибот “Азорес Експрес”, което доведе до редица проблеми с транспортирането на намиращите се на острова туристи.

 

Гръцкото министерство на корабоплаването е взело решение туристите да бъдат извозени от катамарана “Андрос Джет” (с капацитет 600 пасажери и 75 автомобила), който ще извършва от утре, 14 август, по три курса на ден.

 

Възникнал по-рано пожар на острова е потушен и не застрашава живота на туристите.

 

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

 

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: