.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.09.2019 12:39

Коментари 0 / Видяна 666

Главният прокурор поиска да бъде взето българското гражданство на чужденци

Още по темата: Явор Бахаров отива на съд Отложиха делото срещу братя Галеви Съдът отмени уволнението на бившия директор на ДТ „Никола Й.Вапцаров“ - Благоевград Пуснаха под гаранция шефа на ТЕЦ „Бобов дол" Делото за прекратяване на правомощията на кмета Томов влезе във Върховния административен съд 1,5 млн. лева гаранция за свободата на Елена Динева Разследват как опасната отрова, убила 9-годишно дете от Кардам, е попаднала в дома му Оставиха в ареста мъжа, задържан за обир на банков клон в София Внесоха искане за арест на съпругата на Васил Божков Иван Гешев пристига в Благоевград!

 

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде взето българското гражданство на чужденци, съобщиха от държавното обвинение.

 

Във ВКП са постъпили сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

 

През юни Цацаров поиска отнемането на гражданство на Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, а през юли и на Магди Мохеб Камил Кассабгуи и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани.

 

В хода на извършваната от Върховна касационна прокуратура проверка са установени основания за отмяна на натурализацията по отношение на още две лица, граждани на други държави.

 

За всеки от тях главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правосъдието, с искане да отправи предложение до президента на Република България за издаване на указ за отмяна на натурализацията.

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: