.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 12:22

Коментари 0 / Видяна 436

Всички училища в Община Сандански са готови за първия учебен ден

Още по темата: Есенно творчество навън обедини децата от Община Сандански Започва подготовката на културната програма на Община Сандански за календарната 2020 година Младши инспектор Ст. Манолев напусна системата на МВР - Сандански Есенни интересни занимания за малки и големи в Сандански Нова линейка от най-висок клас ще реагира на спешни сигнали в Община Сандански Филиал на ДГ „Радост“ в с. Поленица напълно обновен и ремонтиран Сандански отбелязва 107 години от освобождението си с тържествена програма Затвориха детската градина в с.Струма заради болни деца Мъж обгоря при пожар в село край Сандански, транспортиран е за “Пирогов” Мъж скочи от третия етаж на кооперация в Сандански

 

Общо 3592 ученици тръгват на училище на 16 септември в Община Сандански. От тях 341 са първокласници. За всички родители, подали заявление, е осигурена целодневна организация на учебния ден.

 

Сградният фонд на учебните заведения е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, коридори, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства. Летните ремонтни действия в училищата ще бъдат приключени до началото на новата учебна.

 

Основен ремонт бе извършен на библиотеката в III ОУ „Христо Ботев“. В момента се строи нов училищен стол за хранене за учениците от I ОУ „Св. Климент Охридски“, които са на целодневно обучение. До края на годината предстои да бъде реализиран и проекта за ново училищно оборудване на училището.

 

В детските градини в първа възрастова група ще влязат 300 деца, родени през 2016 г. Общият брой на децата в общинските детски градини е 1442. Основни ремонти се извършват във ДГ „Радост“-филиал с. Поленица и ДГ „Здравец“-филиал „Лилия“.

 

Дигитализацията трябва да навлезе в образователния процес. Облачните технологии трябва да бъдат въведени в училищата, за което е необходимо да се използват интерактивни средства, електронни дневници и други форми за дигитализация.

 

И през тази учебна година всички основни училища на територията на град Сандански ще изучават СИП – религия.               

E79 News
Тагове:

Коментари: