.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2019 19:05

Коментари 0 / Видяна 1180

Благоевград посрещна Дипломатическия корпус

Още по темата: Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти Благоевградчани се събраха на протест в защита на Румен Томов Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок" 8100 лв събраха от благотворителни концерт и базар учениците от ЕГ за лечение на Лъчо Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи Православният център в Благоевград чества 11 години Здравната инспекция и Детският парламент обединиха празниците на виното и любовта Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм

 

След 32 години, представители на дипломатическите мисии и на международни организации в България отново бяха посрещнати в  Благоевград.

 

Посещението им е  част от обиколка с цел запознаване с туризма, икономиката,културата и местното самоуправление и е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.

 

Гостите бяха посрещнати на площад „Георги Измирлиев” от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник кметовете Христина Шопова, Иво Николов и Емилия Тунева.

 

 

 

 

След краткото приветствено слово на кмета д-р Камбитов, дипломатите имаха възможност да се насладят на изкуството на Ансамбъл „Пирин” и да се докоснат до магията на Пиринския фолклор.

 

Визитата продължи с посещение на храма „Въведение Богородично”, където представителите на дипломатическите мисии и организации бяха посрещнати от благоевградските свещеници и лично от н.п. Неврокопския митрополит Серафим.

 

 Посещението ще продължи и през утрешния ден, когато дипломатите ще имат възможност да се запознаят с още от историята и културата на Благоевград и Пиринския край.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: