.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2019 14:42

Коментари 0 / Видяна 842

Втори ден Дипломатическият корпус е на посещение в Благоевград

Още по темата: Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти Благоевградчани се събраха на протест в защита на Румен Томов Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок" 8100 лв събраха от благотворителни концерт и базар учениците от ЕГ за лечение на Лъчо Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи Православният център в Благоевград чества 11 години Здравната инспекция и Детският парламент обединиха празниците на виното и любовта Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм

 

Днес бе вторият ден от посещението на представители на дипломатическите мисии и на международни организации в България.

 

Дипломатите посетиха базата на Югозападния университет край Бачиново, където бяха приветствани от кмета  на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния  управител Бисер Михайлов, председателя на Общински съвет Радослав Тасков, заместник кмета по култура и хуманитарни дейности  Христина Шопова.

 

 Ректорът проф.д-р Борислав Юруков ги запозна с историята на ЮЗУ „Неофит Рилски”, както и със съвременните достижения в обучението на студентите на  университета в областния център.

 

Визитата на Дипломатическия корпус продължи с обиколка на старинния квартал Вароша, където научиха повече за историята на Благоевград, разгледаха родната къща на Георги Измирлиев-Македончето, която е с автентично запазена подредба и имаха възможност да разгледат рисунките и творбите на децата от Центъра за творческо развитие на децата.

 

Дипломатите и представителите на мисии и организации останаха изключително впечатлени от най-новата експозиция в Регионален исторически музей Благоевград, а Малгожата Гребска- Кулов , ръководител на археологическия екип, ги запозна с намерените находки по долината на р. Струма датиращи от 8-6 хилядолетие п.н.е.

 

Обиколката завърши в наскоро открития Дом на младостта, където кметът д-р Камбитов благодари на дипломатическите представители и им пожела скоро отново да се завърнат в нашия прекрасен град.

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: