.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2019 12:25

Коментари 0 / Видяна 772

Благоевград е един от градовете, в които ГЕРБ заложи на успешните си досегашни кметове

Още по темата: Първи арест за търговия с гласове преди местните избори Днес изтича срокът за регистриране по местоживеене за изборите Мартин Бусаров и Светослава Терзиянова ще посрещнат бюлетините за Местни избори 2019 МВР - Кюстендил с важна информация за предстоящите местни избори В МВР е открита денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с изобрния процес 17 млн. бюлетини, за малко над 5 млн. лв. ще бъдат отпечатани за предстоящите избори Кандидат-кметът за трети мандат д-р Атанас Камбитов и собственикът на италианската фирма „Гомсил“ обсъдиха развитието на бизнеса в Благоевград Кандидат-кметът за трети мандат, издигнат от ПП ГЕРБ, д-р Атанас Камбитов представи платформата си за управление на Благоевград през следващите четири години и листата с кандидати за общински съветници Кандидат-кметът д-р Атанас Камбитов подписа декларация за сътрудничество с MK „ОБЕДИНЕНА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ“ Димитър Марчев, председател на КТ „Подкрепа“: Работил съм с много кметове, д-р Камбитов е човекът, с който имаме най-добър социален диалог

 

След провелото се в сряда заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, станаха ясни кандидатите за кметове на областните градове. Впечатление прави фактът, че партията  залага предимно на утвърдените имена на досегашните кметове, доказали в мандатите си управленските си качества.  Такива са Йорданка Фандъкова в София, Атанас Камбитов в Благоевград, Димитър Николов в Бургас, Иван Портних във Варна, Живко Тодоров в Стара Загора и Даниел Панов във Велико Търново.

Успешни действащи кметове от СДС  ще бъдат подкрепени от ГЕРБ, съгласно споразумението помежду им, в Монтана- Златко Живков и в Кюстендил- Петър Паунов.

 

Все още не са ясно окончателните кандидати на основните опозиционни партии- БСП и ДПС.

 

Очаква се ДПС да обявят решението си най-рано в събота, докато при БСП това ще стане в неделя, след  пленума на партията.

Въпреки все още няма финален списък, при БСП се наблюдава тенденция за подкрепа на независими  кандидати или  издигнати от инициативни комитети, една част от които са без досегашен опит в политиката.  Явно  от партията ще разчитат на модела на предлагане на нови лица с цел промяна на статуквото, който проработи при издигането на Румен Радев за президентския пост.

 

Такива са кандидатите за кмет на София- Мая Манолова, на Благоевград- Румен Томов и на Кюстендил- Здравко Милев. Най-вероятно на този модел от БСП ще заложат и във Варна, но това ще се реши в неделя от Националния съвет на партията.

На 24 септември изтича срокът, в който регистрираните в ЦИК партии и коалиции могат да подадат документите с кандидатите си за участие в местните избори в ОИК.

 

От ЦИК обявиха, че е отказана регистрация на 5 партии и 1 коалиция, поради несъответствие в представената документация. Към момента са регистрирани общо 66 партии и коалиции , за разлика от предишните местни избори, когато имаше регистрирани 71 партии и 3 коалиции, а на 6 бе отказана регистрация.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: