.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.09.2019 13:15

Коментари 0 / Видяна 988

Кметът Камбитов направи първа копка на нов футболен терен в 8-мо СУ "Арсени Костенцев"

Още по темата: Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти Благоевградчани се събраха на протест в защита на Румен Томов Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок" 8100 лв събраха от благотворителни концерт и базар учениците от ЕГ за лечение на Лъчо Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи Православният център в Благоевград чества 11 години Здравната инспекция и Детският парламент обединиха празниците на виното и любовта Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка за изграждането на нов футболен терен с изкуствена трева в двора на 8-мо СУ „Арсени Костенцев“.

 

Официалните гости на събитието бяха председателят на ОБС – Благоевград Радослав Тасков, шефът на РУО Ивайло Златанов, зам.-кметът Христина Шопова, зам. кметът Иво Николо,  учители и ученици.

 

Изграждането на терена е на стойност над 5млн.лв.

 

На място бе отслужен водосвет от свещеници от храм „Въведени Богородично“ – Благоевград.

 

По думите на градоначалника дейностите по изграждане на футболния терен по никакъв начин няма да пречат на учебния процес на учениците.

 

Кметът допълни,че това е първото иновативно училище в Благоевград.

 

„Това е съвместно финансиране на общината с Министерството на обазованието, искам да благодаря на министър Вълчев за отпуснатите средства от негова страна“, заяви кметът Камбитов и подчерта, че в момента се изграждат общо 17 нови детски площадки, както и 2 спортни, една от които се намира в двора на 5-то СУ „Георги Измирлиев“, а другата е в благоевградското с.Покровник.

 

В края на церемонията кметът Камбитов пожела на учениците много късмет през новата учебна година.

 

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари: