.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.09.2019 15:39

Коментари 0 / Видяна 1532

Отложиха делото за клевета срещу кмета на село Дъбрава – Росен Георгиев

Още по темата: Окръжният съд в Кюстендил потвърди мярката "парична гаранция" за собственика на "Феникс Дупница" Митничарите от „Калотина” остават за постоянно в ареста Оставиха в ареста полицая, ограбил казино в Перник Задържаните висши полицаи в София опитали да измамят възрастна жена Прокуратурата погна Ковачки за горенето на боклуци Майката на блъснатото дете в Сандански: Уверих се, че наистина няма правосъдие у нас Иван Гешев възложи проверка на целия приватизационен процес 3 години затвор за мъжа, който блъсна и уби 6-годишно момченце в Сандански Гледат мярката на собственика на депото за вторични суровини край Дупница ВАС потвърди решението на Административен съд – Благоевград за законността на избора на Общински съвет – Благоевград

Кметът на село Дъбрава Росен Георгиев, който напусна партия ГЕРБ и обяви, че ще се кандидатира на предстоящите местни избори за кмет на Благоевград от партия НФСБ, застана на подсъдимата скамейка.

 

Той е подсъдим по частно наказателно дело за клевета, което завел срещу него председателят на УС на ЛРД „Сокол-1911“ Иван Василев по повод критична публикация относно ловуването в района на с. Дъбрава.

 

През есента на миналата година Росен Георгиев изригна с гневен пост в социалната мрежа срещу  опустошителните набези на диви прасета в лозята и нивите, и изрази недоволството си от авджиите, които били на пусия край къщите и вилите. Кметът поиска коригиране на ловните полета на местната дружинка, за да не се застрашава животът на хората, което бе подкрепено от подписка.

 

Иван Василев обаче се почувствал засегнат от това, че поведението му като шеф на ловците било определено като „престъпно”, и решил да заведе дело.

 

Частният тъжител вчера не се яви на съдебното заседание, липсваше и негов адвокат, тъй като предишния ден пуснал молба за отлагане поради участието си в дискусия, посветена на африканската чума по свинете, организирана от Националното ловно-рибарско сдружение в столицата.

 

Адвокатът на Росен Георгиев изрази съмнението си, че има такова мероприятие, и посочи, че тъжителят е получил призовка за делото още на 2 август и бил длъжен така да организира времето си и ангажиментите си, че да присъства на заседанието. Според защитата няма уважителна причина за отлагане на делото и настоя да му бъде даден ход.

 

Районният съдия Калина Иванова определи, че има основателна причина за отлагане на делото, и определи нова дата – 3 ноември, когато местните избори ще бъдат приключили, с изричното указание към частния тъжител да дойде в съда и да ангажира адвокат, в противен случай ще прекрати наказателното производство.

 

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: