.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.10.2019 11:50

Коментари 0 / Видяна 284

Правителството прие България да подкрепи Северна Македония за ЕС

Още по темата: Вижте какво реши Министерският съвет Премиерът Борисов инспектира как летище става паркинг за тирове Кабинетът одобри как да бъдат разпределяни даренията за борбата с коронавируса По предложение на Борисов: ГЕРБ дари 100 000 от партийната си субсидия Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на бедни семейства Борисов: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите Премиерът Борисов провери новия водопровод на Перник Нова мярка: Пенсионерите ще пазаруваат само от 5 до 8 сутрин Държавата затяга мерките: Движение само до работа, аптека и до магазин, полицаи „ще прибират хората“ по парковете Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19

 

Правителството прие България да подкрепи разширяването на ЕС със Северна Македония и Албания.

 

Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след редовното заседание на Министерски съвет.

 

България подкрепя започването на преговори за членство в ЕС Република Северна Македония и Албания при поставените от България ясни условия, каза вицепремиерът.

 

Захариева подчерта, че разделянето на двете държави би било грешка, която може да доведе и до нестабилност в региона.

 

По отношение на Република Северна Македония българското правителство и държава, признавайки първа новата държава, тогава Република Македония, държавата ни винаги е подкрепяла европейската и евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

 

„Същевременно обаче България винаги е поставяла пред Република Северна Македония и не само спазването на добросъседски отношения.

 

Това е ясно още от декларацията от 1999 година, след което с Меморандума за подкрепа на евроатлантическата и евроинтеграцията и кулминацията: подписването на Договора за добросъседство през 2017 година“, посочи още външният министър.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: