.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.10.2019 11:50

Коментари 0 / Видяна 272

Правителството прие България да подкрепи Северна Македония за ЕС

Още по темата: Борисов: Средствата от ЕС ни помагат да се движим по-бързо напред Социалното министерство издирва младежите, които нито работят, нито учат Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания МТСП ще прави промени в Закона за социалните услуги през лятото Младен Маринов: МВР няма информация за разследване на испанските власти срещу Борисов Борисов: Разглеждат кандидатурата ни за чакалнята на Еврозоната през юли Управляващите затягат контрола при внос и износ на отпадъци Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до канцлера на Германия Ангела Меркел Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет “Фалкон”-ът пак се счупи преди полет на Борисов

 

Правителството прие България да подкрепи разширяването на ЕС със Северна Македония и Албания.

 

Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след редовното заседание на Министерски съвет.

 

България подкрепя започването на преговори за членство в ЕС Република Северна Македония и Албания при поставените от България ясни условия, каза вицепремиерът.

 

Захариева подчерта, че разделянето на двете държави би било грешка, която може да доведе и до нестабилност в региона.

 

По отношение на Република Северна Македония българското правителство и държава, признавайки първа новата държава, тогава Република Македония, държавата ни винаги е подкрепяла европейската и евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

 

„Същевременно обаче България винаги е поставяла пред Република Северна Македония и не само спазването на добросъседски отношения.

 

Това е ясно още от декларацията от 1999 година, след което с Меморандума за подкрепа на евроатлантическата и евроинтеграцията и кулминацията: подписването на Договора за добросъседство през 2017 година“, посочи още външният министър.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: