.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.10.2019 11:50

Коментари 0 / Видяна 176

Правителството прие България да подкрепи Северна Македония за ЕС

Още по темата: Министър Танева: Земеделци и животновъди ще получат 1 млрд. лв. до края на годината Какво важно си казаха Бойко Борисов и йорданският му колега Омар Разаз? Премиерът Борисов е на посещение в Кралство Йордания Борисов: С Ердоган имаме уговорка и Турция стриктно спазва споразумението за мигрантите Социалните предприятия ще получават сертифицирана марка от трудовото министерство МОСВ: Не се водят преговори с Италия за внос на отпадъци Министерството на отбраната ремонтира танкове Т-72 Премиерът Борисов присъства на ритуала по полагане на военна клетва във Велико Търново Премиерът Борисов на новия участък от „Хемус“: Това е едно изключително съоръжение, за което българските строители имат много да разказват Липса на кворум провали заседанието на парламента

 

Правителството прие България да подкрепи разширяването на ЕС със Северна Македония и Албания.

 

Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след редовното заседание на Министерски съвет.

 

България подкрепя започването на преговори за членство в ЕС Република Северна Македония и Албания при поставените от България ясни условия, каза вицепремиерът.

 

Захариева подчерта, че разделянето на двете държави би било грешка, която може да доведе и до нестабилност в региона.

 

По отношение на Република Северна Македония българското правителство и държава, признавайки първа новата държава, тогава Република Македония, държавата ни винаги е подкрепяла европейската и евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

 

„Същевременно обаче България винаги е поставяла пред Република Северна Македония и не само спазването на добросъседски отношения.

 

Това е ясно още от декларацията от 1999 година, след което с Меморандума за подкрепа на евроатлантическата и евроинтеграцията и кулминацията: подписването на Договора за добросъседство през 2017 година“, посочи още външният министър.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: