.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.11.2019 12:01

Коментари 0 / Видяна 612

Близо 400 са иновативните училища у нас

Още по темата: Утре започва кандидатстването за първо класиране в приема за 8 клас Само 8 пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7 клас Министър Вълчев: Електронното обучение беше начинът да спасим учебната година МОН ще представи утре обобщените резултати от външното оценяване в 7 клас Проверяваме изпитните работи от НВО за 7 клас на 29 и 30 юни, и на 1 юли Вълчев се надява новата учебна година да започне присъствено На миниматурите: Оценките по математика нагоре, по български – надолу МОН предлага изпити с интегрирани тестове след 7 клас МОН въвежда предмет „Родинознание“ от следващата учебна година Обмислят бакалавър да се става след 3 години обучение

 

Близо 400 са учебните заведения у нас, които имат статут на иновативни.

 

Това съобщи заместник-министърът на образованието Деница Сачева на форум, посветен на новите тенденции в образованието и в педагогическите практики от цял свят.

 

Сачева допълни, че се водят дискусии за въвеждането на иновативните модели на обучение и в детските градини.

 

Учениците, обучавани по системата "Монтесори", дават по-добри резултати от децата в традиционните училища в области като английски език, изкуства и математика, сочат проучвания, проведени в американския щат Южна Каролина.

 

"Фокусът не е върху съдържанието и придобиването на конкретни знания. Акцентът пада върху социалното и емоционалното развитие на учениците.

 

Нужно е нещо повече от запаметяване на факти и дати. Децата трябва да извличат радост и удоволствие от ученето", обясни преподавателят проф. Брук Колклейджър.

 

За необходимостта от трансформации в образователните системи говори заместник-министърът Деница Сачева.

 

"Да отворим възможността креативният учител да има свобода - да експериментира, да работи и да предлага индивидуални подходи", призова тя.

 

Подобряването на българското образование зависи от качеството на педагогическите кадри. Затова инвестициите трябва да бъдат насочени към "хората, които в момента все още не искат да се променят".

 

"Ние имаме този сериозен проблем - в българската образователна система живеят различни поколения", подчерта заместник-министър Деница Сачева.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN