.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.11.2019 10:58

Коментари 2 / Видяна 8294

От следващата година: Без пенсионери в държавната администрация

 

 Над 1600 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация ще останат без работа от Нова година.

 

В преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който пенсионери няма да могат да са на държавен пост.

 

Информационните и комуникационните системи на МВР са застрашени от блокиране заради Закона за бюджета на държавата, предупреждават от синдиката на МВР.

 

 

„Най-много ще бъде засегната системата - дирекция кис, която поддържа системата на гранична полиция, системата кпп, другите системи 90 на сто от тези служители ще бъдат засегнати от тази реформа и работата там ще спре”, Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

 

От началото на месеца за 13 вакантни места в системата са обявени конкурси.

 

„Пускат се разни митове и легенди, че там 90% са пенсионери, имаме достатъчно добри специалисти и считам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели”, посочи Стефан Балабанов, заместник-министърът на вътрешните работи.

 

„Определено ще има известни затруднения, но ако има такъв закон, говорим само за МВР, те са 250.

 

Те работят по трудови отношения по Закона за държавния служител, това не засяга  служителите, които работят по закона за МВР – полицаи, пожарникари, тях промяна не ги засяга”, поясни вътрешният министър Младен Маринов.

 

В цялата система на държавните служители засегнатите са 1650 души.

 

„Това са хора, които получава пенсия от бюджета на държавата и отново получават заплата от бюджета на държавата, те заемат по-високи позици, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, председателят на бюджетната комисия в НС.

 

Според Менда Стоянова, освободените от държавна служба пенсионери, биха могли да се реализират успешно в частния бизнес.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

аааааа, 13.11.2019 15:20

В СЛУЧАЯ СЕ ЗАСЯГАТ ВСИЧКИ, КОИТО СА НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ - ОТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДО ОБИКНОВЕНАТА ЧИСТАЧКА . ВСИЧКИ ТЕ СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА.

pesho, 13.11.2019 14:58

Това е препечатка отпреди 1 година - излагаме се като кърмачета.

1
 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN