.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2019 11:11

Коментари 0 / Видяна 9348

Благоевград с нов зам.-кмет по строителството?

Още по темата: Дирекция „Социално подпомагане“- Благоевград започва изплащането на социални помощи от днес Нови директори на детски градини в Благоевград Кметът Румен Томов се срещна с кметовете на кметства и кметски наместници в общината Подлезът към „Грамада“ под въпрос. Ще спре ли кметът Томов строителството? Очакват се две нови предприятия да разкрият работни места в Благоевград Община Благоевград пусна под наем на търг ски пистата на Картала Без успех завърши акцията по залавянето на лебедите от парк „Бачиново“ Освобождават директорите на детски градини в пенсионна възраст в Благоевград 70 ст.кв.м. ще плащат наемателите в новите социални жилища в Благоевград Община Благоевград с мерки срещу замърсителите на въздуха

 

Христо Чорбаджийски ще бъде новият заместник-кмет по строителството в община Благоевград.

 

Тази информация се коментира усилено през последните два дни, след като кметът Румен Томов започна с първите рокади на ръководни постове в администрацията. Томов вече е провел няколко разговора с Чорбаджийски и в момента се очаква неговият окончателен отговор на предложението да стане заместник-кмет по строителството.

 

Христо Чорбаджийски е син на мощния строителен предприемач Васил Чорбаджийски, съдружник във фирма „Монолитстрой“.

 

Васил Чорбаджийски винаги е гравитирал около БСП. През годините фирма „Монолитстрой“ е била изпълнител на десетки обществени поръчки за милиони левове.

 

През 2010 година фирмата беше изпълнител на подмяната на ВиК-мрежата в кварталите „Старо Струмско“ и „Грамада“ и още тогава Христо Чорбаджийски беше ръководител на обекта. От 2008 г. Христо Чорбаджийски е управител на фирма „Интерстрой 33“ ЕООД , а в последствие, от 2012 г. е управител и на фирма „Монолитстрой 2012“ ЕООД.

 

През ноември 2018 г. РИОСВ – Благоевград отхвърли искане на фирма „Интерстрой33“ на Христо Чорбаджийски за осъществяване на инвестиционно намерение, свързано с ползване на водите на река Благоевградска Бистрица за производство на електроенергия.

 

По този начин екоекспертите отрязаха инвестиционно предложение от страна на спряганият за заместник-кмет по строителството Чорбаджийски за строеж на 2 МВЕЦ-а, наречени „Бистрица-1” и „Бистрица-3” по течението на реката в землището на село Бистрица.

 

Както кметът Румен Томов обяви във вторник, целият екип от негови заместници трябва да бъде обявен официално до края на седмицата.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN