.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.11.2019 14:00

Коментари 0 / Видяна 838

Първи случай на африканска чума по свинете в област Кюстендил

Още по темата: Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград посреща зрители в парка Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада

 

Първи случай на африканска чума по свинете бе регистриран в област Кюстендил и пореден в област Благоевград. Това съобщи инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие.

 

По думите му положителни проби са дали диви прасета.

 

„Единият случай е в село Страдалово, Държано горско стопанство – Невестино. Вторият случай е от село Железница, Държавно горско стопанство – Симитли.

 

Резултатите от положителните проби са излезли вчера. Днес по съответния ред чакаме заповед на Българската агенция по безопасност на храните. Ще обособим 3 км зони, в които всички дейности ще бъдат забранени“, каза още инж. Дамянов, цитиран от Фокус.

 

Той допълни, че за момента не е ясно дали във въпросните населени места има домашни свине, които ще трябва да бъдат умъртвени. „Но във всички случаи, според мен ще трябва да се вземат някакви мерки.

 

В конкретните случаи говорим за заболели диви прасета и не знам дали ще засегнат някакъв район.

 

По отношение на област Благоевград и община Симитли, то мисля, че в голямата си част домашните прасета са умъртвени доброволно. За област Кюстендил нямам конкретна информация“, подчерта инж. Дамянов.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN