.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.11.2019 11:15

Коментари 0 / Видяна 2328

Застудява от неделя, сняг във вторник и сряда

Още по темата: Жеги или бури през юли? Магнитни бури ни удрят през юли Месечна прогноза: Живакът ще скача до 39 градуса през юли Жеги до 35 градуса в следващите дни До 31 градуса в Благоевград днес Гореща вълна обхваща Европа Дългоочаквано подобрение: все по-малко дъжд и повече слънце от утре Юли, август и септември - перфектни за море Слънце – в края на седмицата, дотогава гръмотевици и дъжд Очаква ни дълго лято... юли, август и септември ще бъдат перфектни за море

 

Мощен антициклон, разполагащ се над Централна Европа, ще запрати студен въздух над Балканите от вторник нататък и в комбинация с по-ниско налягане над Средиземноморието ще се създадат условия за валежи, на места и от сняг.

 

В събота ще е предимно облачно и на много места ще превали дъжд, в неделя вече ще е по-студено, но без валежи, както и в понеделник.

 

Във вторник ще започнат превалявания, първоначално на места от дъжд, които в течение на деня ще преминават в сняг. Ще вали и в нощта срещу сряда и отчасти в сряда, като валежите ще започнат първо на запад и северозапад, а по-късно ще превалява и в Южна България.

 

Според моделите, тънка снежна покривка ще се образува на места в Северна България, в Предбалкана, по Високите полета на Западна България, както и в планините, разбира се.

 

В района на София се очаква във вторник да превали дъжд, мокър сняг и да се образува тънка снежна покривка от 2 – 3 см.

 

В сряда валежите бързо ще спират и до края на следващата седмица не се очертават нови валежи. Температурите постепенно ще се повишават и и главно на изток ще надхвърлят 10, 12 градуса.

 

Сутрешните минимални температури през следващата седмица на много места ще паднат и под нулата.

 

По-сериозни валежи, засега от дъжд, се очертават около 10 – 12 декември, когато моделите показват дълбок циклон, който преминава през страната.

 

Но за момента, освен застудяването през следващата седмица, не се вижда нов период с ниски зимни температури, вероятно отново ще имаме дневни температури по-високи от обичайните за средата на декември

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN