.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.11.2019 16:55

Коментари 0 / Видяна 13468

Състоянието на Симеон Мантарлиев от Марикостиново е много тежко

Още по темата: Община Петрич получи право безвъзмездно да управлява обект „Античен град Хераклея Синтика“ Първите петрички праскови се предлагат на цена от 1.50лв. на пазара Свещеник от с. Първомай се нуждае от средства за лечение ОбС – Петрич закри училището в Михнево Петричко село на протест В община Петрич раздават хранителни продукти по програма на ЕС Каруца блъсна възрастен дядо в Петрич Отварят къщата на Ванга в Рупите Затвориха къщата на Ванга, в църквата на Рупите - пускат по един Община Петрич подготвя голям инфраструктурен проект, свързан с развитието на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика”

 

Марикостиново оставено без ток за 10 мин. след инцидента, за да се пресече мрежата от кабели с високо напрежение, ударили хотелиера с волтова дъга по време на телефонен разговор

 

Състоянието на петричкия бизнесмен Симеон Мантарлиев е много тежко, настанен е в реанимация и лекарите се борят за живота му, това съобщиха вчера от болница „Пирогов“, където в сряда вечерта Мантарлиев бе настанен със сериозни поражения на главата, корема и краката, резултат от токов удар.

 

Както съобщихме, инцидентът с него станал на покрива на хале в петричкото с. Марикостиново, което Мантарлиев е дал под наем на грък. Не е ясно защо се е качил горе, но работниците видели, че говори по телефона, преди да се свлече.

 

Сигналът на тел. 112 е подаден в 16,22 часа и той е за поразен от волтова дъга 59-годишен мъж. Към селото тръгва линейка, но преди нея пристигат огнеборците.

 

Според шефа на петричката пожарна гл. инспектор Стоян Тилев, в пожарната някой от работниците във фирмата на Мантарлиев позвънил около 17.10 часа и когато момчетата му отишли на място, намерили Мантарлиев да лежи на покрива на халето.

 

„Свалихме го и го откарахме до болницата, после се обадихме да изключат тока на селото за 10 минути. Това се прави, за да се пресече мрежата от близките кабели с високо напрежение“, обясни инспектор Тилев.

 

В полицията има образувано дознание за инцидента.

 

Припомняме, че С. Мантарлиев е собственик на 4 фирми, а основната му е „Мантар-А“ ООД.

 

Бизнесменът има хотел в Марикостиново, също носещ фамилията му, и стъкларска фабрика. Отскоро с бизнеса на баща си започна да се занимава и синът му, който започна строеж на хотел до татковия си в Марикостиново.

 

Тази пролет бившият ОбС шеф на Петрич даде транспортен достъп до имот от 2 дка в с. Марикостиново на С. Мантарлиев, за да направи той в него вилно селище и къмпинг и с тях, двата хотела и открития басейн от 7–12 метра, който имат в района, семейството да оформи истински СПА комплекс в известното с минералните си води петричко село.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN