.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.12.2019 14:04

Коментари 0 / Видяна 1864

Богата програма за коледните празници в областния център

Още по темата: Пожар горя в къща в Благоевград 8 800 лв. наем за кафето на операта. Търгът влиза в съда Комедията ТАРТЮФ ще бъде първата премиера за 2020 в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград НАП запечатва СПА Хотел „Монте Кристо“ – Благоевград Л. Причкапов пророкува: Благоевград много скоро може да повтори водната криза в Перник и дори ще е по-страшно Незаконна сеч в горски терени край Благоевград В какъв ред ще преминат кукерските групи на XII Фестивал на сурвакарските групи в Благоевград Момченце е първото бебе за 2020г. в Благоевград Екипи на полицията ще бъдат разположени на места, където ще има празнични събития за Нова година в област Благоевград Важен ден в политическия живот на Благоевград- гледайте на живо в Е 79 нюз

 

Много концерти, базари и представления очакват благоевградчани през настоящия месец декември. Културните институции в града са подготвили богата програма за всички вкусове.

 

Официалното запалване на коледните светлини и елхата по традиция ще се състои на 5 декември на площад Георги Измирлиев.

 

 Множество постановки на кукления театър и на Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще радват малки и големи в предпразничните дни.

 

Предстои Обща коледна изложба в градската художествена галерия, както и работилница на Дядо Коледа, Коледна изложба ще има и в Регионален исторически музей Благоевград.

 

Регионалната библиотека организира почти ежедневно различни събития насочени към учениците и по-малките деца свързани с коледните празници като прожекции на детски анимационни филми, запознаване със символиката на трапезата от постни ястия за Рождество Христово, за  новогодишния карнавал и кукерите; за празника „Сурва“ и за сурвачката, как се празнува Коледа по света, рецитали. На 4-ти декември библиотеката ще има ден на отворените врати, тогава всеки ще има възможност  да си направи читателска карта за предстоящата година с 50% намаление. 

 

Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград също е подготвил богата програма- различните школи към центъра ще имат концерти, рецитали и изложби  или ще се включат в базари и инициативи, като кулминацията ще бъде на 19 декември в 18 часа в зала Яворов, когато ще се проведе и големия Коледен концерт.

 

Камерна опера Благоевград ще изнесе концерт на 3-ти декември от 19 часа в зала „Яворов” с гост диригент Максим Ешкенази,  а коледния концерт на операта ще бъде на 16 декември.

 

Друг известен диригент, който ще гостува в града ни по време на празниците е Йордан Камджалов, а концертът под негово диригентство можете да видите на 10 декември в зала „Яворов”.

 

На 12 декември любителите на джаз музиката могат да се насладят на концерт на Биг Бенд Благоевград със специалното участие на Крейг Бейли- саксофонист на Рей Чарлз.

 

Традиционния Коледен концерт на Ансамбъл „Пирин” ще бъде на 18 декември от 18.30 часа, а ден по-рано учениците от Национална Хуманитарна гимназия ще изнесат и своя концерт от 18 часа отново в зала”Яворов”.

 

Коледни базари на ръчно приготвени лакомства и подаръци на учениците от Езикова гимназия и от НХГ „Св.св. Кирил и Методий” ще има на 18 и 19 декември във фоайето на сградата на общината. Отново там, на 9, 10 , 11 и 12 декември  от 18 часа ще се проведе и „Часът на приказния разказвач”-четене на коледни приказки за най-малките.

 

 

Средствата от различните коледни базари ще бъдат предназначени за подпомагане на лечението на 11 годишния Деян Апостолов.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: