.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 12:04

Коментари 0 / Видяна 1398

Второкласници от Благоевград отбелязват Коледа с иновативни проекти за известни български и световни автори

Още по темата: Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград Започват номинациите за "Жена на годината в Благоевград” С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата

 

Учениците от 2а клас на благоевградското училище „Димитър Благоев“ ще отпразнуват най-вълшебния празник с четене на български и световни майстори на словото. Класът на госпожа Вера Георгиева се учи на любов към книгите по нетрадиционен и съвременен метод- за всеки автор от учебната програма се създават проекти, в които децата разказват собствената си гледна точка за прочетеното. Сред любимците на второкласниците изненадващо се нареждат автори като Лафонтен, Братя Грим, Калина Малина и Езоп.

 

По думите на г-жа Георгиева, тази практика създава на децата умението да четат с разбиране и да развиват комуникативните си способности. „Опитът ми до сега показва, че работата по проекти учи децата на търсене и обработка на необходимата информация. Те четат, преценяват кое е най-важното и решават как да го представят на своите съученици. Много скоро ще започнат да използват компютърни програми в работата по проектите. Другата съществена полза е трайно усвояване на знания. В моя клас няма дете, което не знае коя е Калина Малина, кой е Езоп, Лафонтен, Иван Вазов“, категорична е госпожа Георгиева.

 

Тази година са въведени и читателски дневници на учениците, в които те сами да попълват информация за любимите си книжки. „Децата не четат, защото не са овладели механизма на четене. Съветът ми е един – давайте им книжки или вестници, списания, към които проявяват интерес. Забелязвам, че някои родители третират учениците все още като малки деца, с които не разговарят като равни. По този начин речниковият запас на децата е силно ограничен“, съветва началната учителка с близо 30 годишен стаж.

 

За Коледа малките читатели от 2а клас подготвят и коледен вестник, в който да разкажат любимите си истории.

Автор : Иванина Колева

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: