.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2019 12:04

Коментари 0 / Видяна 1720

Второкласници от Благоевград отбелязват Коледа с иновативни проекти за известни български и световни автори

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Учениците от 2а клас на благоевградското училище „Димитър Благоев“ ще отпразнуват най-вълшебния празник с четене на български и световни майстори на словото. Класът на госпожа Вера Георгиева се учи на любов към книгите по нетрадиционен и съвременен метод- за всеки автор от учебната програма се създават проекти, в които децата разказват собствената си гледна точка за прочетеното. Сред любимците на второкласниците изненадващо се нареждат автори като Лафонтен, Братя Грим, Калина Малина и Езоп.

 

По думите на г-жа Георгиева, тази практика създава на децата умението да четат с разбиране и да развиват комуникативните си способности. „Опитът ми до сега показва, че работата по проекти учи децата на търсене и обработка на необходимата информация. Те четат, преценяват кое е най-важното и решават как да го представят на своите съученици. Много скоро ще започнат да използват компютърни програми в работата по проектите. Другата съществена полза е трайно усвояване на знания. В моя клас няма дете, което не знае коя е Калина Малина, кой е Езоп, Лафонтен, Иван Вазов“, категорична е госпожа Георгиева.

 

Тази година са въведени и читателски дневници на учениците, в които те сами да попълват информация за любимите си книжки. „Децата не четат, защото не са овладели механизма на четене. Съветът ми е един – давайте им книжки или вестници, списания, към които проявяват интерес. Забелязвам, че някои родители третират учениците все още като малки деца, с които не разговарят като равни. По този начин речниковият запас на децата е силно ограничен“, съветва началната учителка с близо 30 годишен стаж.

 

За Коледа малките читатели от 2а клас подготвят и коледен вестник, в който да разкажат любимите си истории.

Автор : Иванина Колева

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.11.2020

1 USD =1.64 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.57 BGN