.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.12.2019 08:15

Коментари 0 / Видяна 1330

Ще бъде ли избран председател на ОбС Благоевград? Гледайте на живо извънредната сесия днес

Още по темата: Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград ОбС - Благоевград заседава днес

 

На извънредна сесия днес в 9:30 часа в зала „ 22 Септември” съветниците за пореден път ще проведат избор за председател на Общински съвет Благоевград.

 

След  като в три последователни заседания на 11 и 29 ноември, и на 6-ти декември  местните парламентаристи не успяха да изберат председател на съвета, днес  те се събират за ново гласуване.

 

Припомняме, че на последната сесия бяха проведени две гласувания, като при първия вот един срещу друг се изправиха Рашко Динков от ЗС "Александър Стамболийски" и на д-р Теодор Велчев от Партия Глас народен, които получиха съответно 18 и 14 гласа при 9 недействителни бюлетини. При второто тайно гласуване наред с кандидатурата на Рашко Динков бе издигната и тази на адвокат Албина Анева от ПП МИР. Този път бяха подадени  15 гласа за Динков срещу 6 гласа за Анева, като комисията по избора отчете 20 недействителни бюлетини.

 

На заседанието днес ще присъства и председателят на ОИК Благоевград адв. Мартин Бусаров, който се очаква да отговори на въпроси свързани със ситуацията около искането на прекратяване на мандата  на кмета Румен Томов.

 

Ще има ли нов кандидат за председателския пост, как ще протече изборът и ще успеят ли благоевградските съветници да излязат от задънената улица в днешния петък 13-ти, можете да проследите на живо на фейсбук страницата на Е 79: https://www.facebook.com/E79news/

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN