.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.12.2019 08:15

Коментари 0 / Видяна 1012

Ще бъде ли избран председател на ОбС Благоевград? Гледайте на живо извънредната сесия днес

Още по темата: Новаци начело на общински комисии в Благоевград 8 ще бъдат заместник-председателите в ОбС Благоевград Къде е истината за „Благоевград Фест”? Рокади в състава на ОбС Благоевград „ Благоевград Фест” е закрит- ще има ли фестивали в Благоевград? Новият правилник на ОбС Благоевград бе представен на пресконференция днес Поредна извънредна сесия на ОбС Благоевград в петък Няма да се увеличава такса смет в Благоевград, от къде ще дойдат заложените допълнителни милиони тогава? Уволняват юриста на ОбС – Благоевград Т. Тошев Ще има ли увеличение на Такса смет в Благоевград? Гледайте на живо днешното заседание на ОбС Благоевград

 

На извънредна сесия днес в 9:30 часа в зала „ 22 Септември” съветниците за пореден път ще проведат избор за председател на Общински съвет Благоевград.

 

След  като в три последователни заседания на 11 и 29 ноември, и на 6-ти декември  местните парламентаристи не успяха да изберат председател на съвета, днес  те се събират за ново гласуване.

 

Припомняме, че на последната сесия бяха проведени две гласувания, като при първия вот един срещу друг се изправиха Рашко Динков от ЗС "Александър Стамболийски" и на д-р Теодор Велчев от Партия Глас народен, които получиха съответно 18 и 14 гласа при 9 недействителни бюлетини. При второто тайно гласуване наред с кандидатурата на Рашко Динков бе издигната и тази на адвокат Албина Анева от ПП МИР. Този път бяха подадени  15 гласа за Динков срещу 6 гласа за Анева, като комисията по избора отчете 20 недействителни бюлетини.

 

На заседанието днес ще присъства и председателят на ОИК Благоевград адв. Мартин Бусаров, който се очаква да отговори на въпроси свързани със ситуацията около искането на прекратяване на мандата  на кмета Румен Томов.

 

Ще има ли нов кандидат за председателския пост, как ще протече изборът и ще успеят ли благоевградските съветници да излязат от задънената улица в днешния петък 13-ти, можете да проследите на живо на фейсбук страницата на Е 79: https://www.facebook.com/E79news/

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: