.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.12.2019 12:30

Коментари 0 / Видяна 1720

Общински съвет Благоевград продължава да работи без председател (обзор)

Още по темата: Предстои интересна сесия на Общински съвет – Благоевград ОбС с важно решение за аква парка! Р. Тасков с призив към Общината: Осигурете охрана, обектът е опасен ДНЕС! Извънредна сесия на Общински съвет – Благоевград Насрочената за 31 август сесия на ОбС- Благоевград се отменя Обществено обсъждане за бъдещето на новия православен храм ще се проведе в Благоевград Бурни дебати около изграждането на нова черква в Благоевград Намаляват „Тротоарно право” за заведенията в центъра на Благоевград Р. Тасков към ОбС: Спрете да занимавате хората със себе си и почнете да работите ОБНОВЕНА: Намалиха на половина зам-председателите на ОбС - Благоевград ОбС - Благоевград заседава днес

 

На днешното си извънредно заседание съветнците от областния център за пореден път не успяха да изберат председател на местния парламент.

 

В началото на заседанието бе дадена думата за изказване на Николай Кутанов, гражданин на Благоевград, който критикува остро невъзможността на благоевградските съветници  да си изберат председател.

 

Новите номинации за председателското място издигнати днес бяха на Любен Милев от БСП и на Цветозар Балабанов от Партия на Зелените. Д-р Балабанов си направи отвод от временната комисия за избор на председател и на негово място бе избрана Лилия Мечева.

 

При 41 бюлетини, 13 бяха недействителните, кандидатът на Партия на Зелените Цветозар Блалбанов събра 13 гласа, Любен Милев от БСП получи 15 гласа.

 

В последствие съветниците гласуваха да прекратят  избора и да продължат с останалите две точки от дневния ред.

С пълно мнозинство бе подкрепено предложението за отпускане на финансова помощ за лечението на 11 годишния Деян Апостолов в размер на 3500 лева. Община Благоевград организира и традиционен коледен базар за набиране на средства, а кутии за дарения ще се поставят на всички културни събития през месец декември.Към инициативата се присъединиха и общински съветници , които обявиха, че ще дарят първата си заплата за лечение на момчето.

 

Съветнците дадоха съгласие да се проведе публичен търг за отдаване под наем на общински имот с предназначение за търговска дейност. Имотът се намира на улица „Иван Вазов” 2, състои се от 206 кв.м. полезна площ и ще се отдаде за срок от 10 години.

 

Следващия петък предстои поредно заседание на ОбС Благоевград с проект за дневен ред избор на председател. Дали съветнците ще успеят да се обединят около един кандидат, или вече са достигнали до положение в което нямат нито един полезен ход, предстои да разберем.

 

Ситуацията може да се усложни допълнително и в зависимост от развитието на казуса Томов, тъй като се очаква до края на седмицата Общинската избирателна комисия да проведе заседание по същество, на което да се гласува дали ще бъде прекратен предсрочно мандатът на благоевградския кмет. 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN