.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.12.2019 16:57

Коментари 0 / Видяна 920

Доц. д-р Анна Покровнишка и доц. д-р Диана Захариева представиха изложби в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Още по темата: ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет Конкурс на тема „Коронавирус и медии“ осигурява директен прием в ЮЗУ Учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще завърши успешно по график Факултетът по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира конкурс за статия на тема „Коронавирус и медии“ Нова бакалавърска програма във Филологическия факултет на ЮЗУ Присъствените учебни занятия в Югозападния университет се преустановяват до 13 май ЮЗУ „Неофит Рилски“ отменя учебните занятия за неопределено време Извънредно! В ЮЗУ “Н. Рилски” – Благоевград преустановяват учебните занятия до 15 март Дипломира се випуск 2019 на Филологическия факултет

 

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ днес бяха представени две изложби – „Живопис“ на доц. д-р Диана Захариева и „Скулптура“ на доц. д-р Анна Покровнишка.

 

Те са свързани с придобиването на академичната длъжност „доцент“ от двете преподавателки от Факултета по изкуствата, които преди да представят творбите си изнесоха публични академични лекции пред студенти и преподаватели.

 

Доц. Захариева представи „Живописта в нейната същност – творческа концепция, идеи и търсения“, а темата на доц. Покровнишка бе „Художественост и социално поведение на творбата.

 

Изложбите откри ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков, който подчерта, че двете изложби си партнират много добре и се допълват.

 

„Доц. Захариева и доц. Покровнишка имат много общи неща – интереса към различните експерименти с техники и материали, цвета в живописта и скулптурата. И двете експериментират смело с образи, жанрове, изразни средства и материали“, каза при откриването проф. Куков.

 

„За да придобием академичната длъжност „доцент“ зад нас застанаха  институцията в лицето на Югозападния университет, колегите, студентите и приятелите ни. Това не е успех само на една личност, а на много хора“, сподели развълнувана доц. Покровнишка.

 

                Доц. Захариева също благодари на ръководството на Факултета по изкуствата, на колегите си и на студентите за подкрепата и уважението.

 

Творбите на младите автори ще са разположени във фоайето на Първи учебен корпус до края на месец януари 2020 г.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: