.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.12.2019 16:45

Коментари 0 / Видяна 1340

Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство

Още по темата: Почиващите в Турция – с маски и на разстояние както в морето, така и на плажа Глоба от 900 лири за хора без маска в Турция от днес Турция създаде военна зона на 5 км от границата с България Турция отново приема здравни туристи Турция отваря границата си с България от 1 юни Седеметажна сграда рухна в Истанбул Втора лавина в Турция отне живота на 8 души Турция започна да праща военни в Либия Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство Ожесточени боеве между сирийски и турски войски в Сирия

 

Турският президент Реджеп Ердоган представи прототип на първия автомобил турско производство. Автомобилостроенето заема сериозен дял от турската индустрия, но главно във вид на дъщерни дружества или партньори на международни компании.

 

Новият автомобил е електрически, производител е консорциум от пет турски компании и се очаква да излезе на пътя през 2022 година.

Прототипът на първия турски автомобил беше представен на тържествена церемония в град Гебзе, Северозападна Турция.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Днес сме свидетели на исторически ден, в който се реализира една 60-годишна мечта на Турция.

 

Днес бяха показани два модела - джип и седан, но са планирани общо пет. Автомобилът ще има пробег от 500 км при пълно зареждане. Литиево-йонната батерия турско производство ще се зарежда до 80% за 30 минути. В словото си президентът Ердоган подчерта, че страната му има амбиции да развива, произвежда и изнася нови технологии и да заеме сериозна позиция в световния автомобилен бранш.

 

Около 175 000 автомобила годишно ще излизат от завод, който ще бъде изграден до град Бурса. "Фолксваген" възнамеряваше да построи завод в Турция, но замрази плановете си след началото на военната операция в Сирия.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: