.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.01.2020 15:24

Коментари 0 / Видяна 928

Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево

Още по темата: Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград посреща зрители в парка Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада

Всички животни в свинекомплекса в село Никола Козлево, Шуменско ще бъдат умъртвени и загробени. Това стана ясно по време на извънредната епизоотична комисия в Областна администрация.

 

След втората положителна проба, на място пристигнаха изпълнителният директор на Агенцията по безопасност на храните и прокуриста на засегнатия холдинг.

 

 

 

По време на заседанието стана ясно че през последният месец 50 са новите огнища на АЧС в страната. Едно от тя е в индустриално предприятие. Става дума за свинекомплекс в Никола Козлево. Там има 24 000 свине, които предстоят да бъдат умъртвени и загробени.

 

За съжаление не може да приложим някакви мерки да отделим заразените от болните прасета, защото просто инфекцията така е проникнала в обекта, че не позволява това да се направи и ние нямаме право да го правим съгласно нормативните документи, каза директорът на БАБХ проф. Паскал Желязков. Той посочи, че няма яснота как заразата е проникнала в предприятието и ще се търси "пробойната".

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: