.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.01.2020 12:50

Коментари 0 / Видяна 900

Тази събота и неделя: Симитли става столица на кукерите

Още по темата: Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“

 

Тази събота и неделя Симитли ще се превърне в столица на кукерите. Началото на фестивала "Симитлия – древната земя на кукерите" ще бъде дадено в 9.30 часа на стадион "Септември".

 

Кукери пристигат отвсякъде: Ямбол, Велес (Северна Македония), Пазарджик, Карлово, Перник и други. Всички те ще допълнят пъстротата в палитрата на кукери и бабугери от Симитли и региона и ще представят едно уникално дефиле на маскарадни костюми. Пред публиката ще бъдат представени и много обичаи.

 

Заради рекордния наплив на записващи се участници в традиционния кукерски фестивал организаторите направиха феста двудневен.

 

Само до края на 2019 година 50 групи бяха заявили участие. Сега се очаква още по-голям наплив заради отмяната на „Сурва“ в Перник.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: