.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2020 14:10

Коментари 0 / Видяна 784

До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак

Още по темата: Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград посреща зрители в парка Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада

 

До края на деня ще започне умъртвяването на 40 хиляди прасета, заразени с африканска чума във варненското село Брестак. Това стана ясно на заседание на епизоотичната комисия във Варна.

 

Готова е и площадката за загробване на животните. Тя се намира на километър и половина от фермата в Брестак. Теренът е далеч от водоизточници, земеделски земи и пасища.

 

 Д-р Георги Чобанов - директор на Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните", БАБХ: Имахме готовност да стартираме максимално бързо процеса.

 

Уви, неблагополучията по отношение на избрания терен в последствие наложиха забавяне, но така или иначе продължаваме да се опитваме максимално да скъсим срока, така че днес след приключването на епизоотичната комисия очакваме максимално бързо да стартира и самата евтаназия.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: