.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 11:39

Коментари 3 / Видяна 2142

Уволниха директора на операта в Благоевград

 

Оперният корифей възмутен: Аз съм Бойко Цветанов, не съм човек от улицата, пял съм по световни сцени, исках да помогна, но компютърен специалист прецени, че съм за уволнение.. Безобразие!

 

Директорът на Камерна опера -Благоевград Бойко Цветанов бе освободен от работа днес, след разговор със заместник-кмета по култура Василиса Павлова. Официалният мотив, използван от зам. кмета е изтичане на управленския му договор, което не е вярно, това каза за Struma. com преди минути, световноизвесният оперен певец Бойко Цветанов:

 

"Истинско безобразие, унижение, което аз не мога да обясня. Заместник-кметът по Култура г-жа Василиса Павлова, на която бях представил доклад за работата на Камерна опера, която ръководих и която успяхме да съживим, в последно време, заяви, че съм перфектен специалист.

 

Интересно ми е как тази жена ме оцени като такъв, като съм сигурен, че нито ме е слушала, нито ме е виждала на сцена. И днес връчиха заповед за уволнението ми, попитах какво е основанието им, какво съм сбъркал, но отговорът бе, че е изтекъл договора ми. Това е лъжа. Жалко е, че така постъпиха с мен, защото аз съм тук не заради директорската заплата, а защото исках да помогна.

 

Елате и вижте как се разплакаха колегите ми от оркестъра, когато им казах за случилото се. Твърдят, че съм бил надеждата им за развитие на Камерна опера. Значи въпросната госпожа казва, че съм перфектен в работата си, не мога да си обясня, как един компютърен специалист, ще ме оценява, ще оценява целия ми принос към оперното изкуство в България и света.

 

Говорих и с кмета Румен Томов, който не ме погледна в очите, а каза ,че сме набутали отдел "Култура" с милион и половина вътре. Останах втрещен. Как така, Камерна опера е отговорна за разходите на културата ,просто не го разбрах този човек, който после добави "е не само вие де ".

 

Дребни сплетни, дребни клюки, вероятно формират отношенията към хората на новия управленски екип на община Благоевград и аз съм дълбоко възмутен. Чувствам се унизен. Аз съм швейцарски гражданин, сами разбирате, че нямам нужда от пари, работя в името на операта, на прекрасния оркестър, който има потенциал да стане най-добрият в България.

 

  В съобщение до медиите от пресцентъра на общината съобщиха, че договорът на Бойко Цветанов ще бъде прекратен по взаимно съгласие от утре - 15 януари.

 

Друг важен факт, който изясняват от Община Благоевград, е, че при поредица от посещения на заместник-кмета Василиса Павлова в Камерна опера през последните седмици, директорът не е бил на работното си място, както и съставът на Камерна опера.

 

Бойко Цветанов е оправдал отсъствието си с болничен.\Struma.com

 

Болничен лист от директора на Камерна опера към днешна дата не е представен, твърдят още от администрацията на кмета.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN