.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 12:48

Коментари 0 / Видяна 484

Атанас Урджанов: Очаква се повишение на цените на колбасите с над 10%

Още по темата: Ще повлияе ли приемането на еврото върху спестяванията ни в лева? Изтича срокът, в който самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването си Поскъпва купуването на стаж за пенсия Цените на храните на едро скачат с близо 5% Защо в малките населени места се плаща повече за храна? 300 лева за технически паспорт на апартамента Кирил Домусчиев: Икономиката работи стабилно, вървим нагоре DW: Ток, вода, парно: Колко плащат в България и в Германия България е първенец в Европа по цена на борсовия ток Осъдиха Фолксваген на глоба от 196,5 млн. долара

 

Очаква се повишение на цените на колбасите в търговската мрежа с над 10%. Това каза Атанас Урджанов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) пред "Фокус".

 

Той отбеляза, че не може да прогнозира дали се очаква нов скок в цената на свинското месо заради временната забрана на движение на свине от и към животновъдни обекти и кланици, свързана с новите случаи на африканска чума, тъй като и към момента месото, което се предлага основно свежо в търговската мрежа, е скъпо, но и го няма.

 

„Ситуацията в бранша е критична. Още в началото на 2019 година сигнализирахме, че по повод африканската чума по свинете в Китай са избити над 50% от поголовието и цената на свинското месо ще се покачи много.

 

И до края на година цената на свинското месо в България се покачи с над 60%. Свинското месо е недостатъчно за пазара в страната, не е тайна, че работим и със суровини от Европа – Германия, Дания, Испания и Франция, но толкова висока цена до момента не е имало. Сега очакваме повишение на цената на колбасите.

 

Още в края на ноември сигнализирахме търговските вериги, че трябва да повишим нашите цени с над 10% и в момента очакваме да бъдат приети“, коментира той.

E79 News
Тагове:

Коментари: