.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 14:04

Коментари 0 / Видяна 394

Автоинструктори блокираха жълтите павета, срещат се с министри

Още по темата: Депутатите решиха вотът на недоверие да се гласува на 29 януари Депутатите единодушни: Кръвна проба за дрогираните шофьори Бюджетната комисия прие промените в Закона за хазарта Горанов предлага Комисията по хазарта да стане агенция Парламентът запази минута мълчание в памет на акад. Благовест Сендов БСП внася утре вота на недоверие Воля може и да не подкрепи правителството на вота на недоверие Председатели на парламенти от Западните Балкани идват на среща у нас Патриотите: Не смятаме да напускаме управлението Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на екологията

 

Десетки коли на автоинструктори блокираха жълтите павета.

 

Преподавателите на бъдещите шофьори се събраха днес по обяд на протест в центъра на София, за да се обявят против увеличаването на часовете за кормуване и въвеждането на GPS система.

 

Основното им искане е незабавно да бъде отменена заповедта на министъра на образованието и науката от 15 ноември 2019 г. за увеличение на броя на часовете по кормуване от 31 на 42.

 

Тази промяна е тясно обвързана с въвеждането на нова система за контрол върху практическото обучение на водачите (GPS).

 

Начинът на въвеждане на системата за контрол от Министерството на транспорта обаче даде основание на голяма част от експертите в сферата да се усъмнят, че става въпрос за корупционна схема.

 

Колите на автоинструкторите бяха блокирали площад "Батенберг" още от 12 ч., а точно в 13 ч. протестиращите тръгнаха към министерството на образованието, за да внесат декларацията с исканията си.

 

Малко след това просветният министър Красимир Вълчев прие представителите на демонстрантите на среща.

Очаква се по-късно протестиращите да тръгнат към транспортното министерство, където да запознаят и министър Росен Желязков с исканията си

E79 News
Тагове:

Коментари: