.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 14:13

Коментари 0 / Видяна 1900

Бум на вирусни заболявания в Благоевград

Още по темата: СЗО промени оценката си за заплахата от коронавируса на Нараства броят на градовете с грипна епидемия в България Смъртните случаи от коронавируса в Китай станаха 106 Лекарите с право да откажат лечение на агресивни пациенти Трима българи са блокирани в поставения под карантина Ухан Петричкият ансамбъл се прибира с извънреден полет от Китай Жертвите на коронавируса в Китай достигнаха 80 Коронавирусът не е открит при китайците, постъпили в болница в Москва Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса Само за седмица: Над 5 хиляди българи са заболели от грип

 

Пациенти с вирусни пневмонии, обострени хронични белодробни заболявания и хлапета с бронхиолити напълниха вътрешно и детско отделения на благоевградската болница.

 

„Засега ситуацията е нормална за този сезон на годината, все още грип няма“, отбеляза завеждащият вътрешно отделение д-р Кондев пред в. „Струма“. Той допълни, че грипната вълна се очаква по-късно през февруари.

 

„Не можем да изолираме вирус, но е факт, че има наченки на завишаване на вирусните инфекции.

 

Те започват с висока температура и продължават с хрема и кашлица“, посочи завеждащата детско отделение д-р Марянова и посъветва: „Хората да избягват обществени места и да ограничат максимално контактите си, това е начинът за предпазване, въпреки че не знам как може да стане на практика“, откровена бе педиатърката.

 

Ръст на разпространението на шарка в детските градини разтревожи през последните дни родителите в Благоевград, но от Регионалната здравна инспекция коментираха, че ситуацията е типична за този период на годината.

 

„Няма нещо притеснително“, категорична бе д-р Мончева от здравната инспекция, която обясни, че целогодишно децата боледуват от варицела и това ще е така, докато не се въведе задължителна ваксина. През зимния период случаите леко се завишават, а за 2019 г. в областта е имало 900 случая на болни от шарка.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: