.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 15:14

Коментари 0 / Видяна 698

Руски лекари извадиха от стомаха на 3-годишно дете 31 магнитни топчета

Още по темата: СЗО промени оценката си за заплахата от коронавируса на Нараства броят на градовете с грипна епидемия в България Смъртните случаи от коронавируса в Китай станаха 106 Лекарите с право да откажат лечение на агресивни пациенти Трима българи са блокирани в поставения под карантина Ухан Петричкият ансамбъл се прибира с извънреден полет от Китай Жертвите на коронавируса в Китай достигнаха 80 Коронавирусът не е открит при китайците, постъпили в болница в Москва Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса Само за седмица: Над 5 хиляди българи са заболели от грип

 

Лекарите в руския град Томск с помощта на фиброгастроскопия отстраниха 31 магнитни топчета от стомаха и червата на 3-годишно момче, съобщиха руски медии.

 

Детето е успяло да избегне сериозни здравословни последици.

 

Пред репортери медиците казали, че с помощта на фиброгастроскопия, използвайки мощен магнит, отстранили топчетата от стомаха на детето. По чудо били избегнати сериозни последици, тъй като родителите проявили достатъчно бдителност и се обърнали навреме към лекарите.

 

Според пресслужбата ако хирурзите не са били успели, тогава детето щяло да бъде подложено на сериозна операция и потенциално получаване на наранявания на стомашно-чревния тракт.

 

"Ако магнитите се слепят заедно тогава те няма да се отделят. Появяват се множество перфорации, което завършва с перитонит. Стомахът и червата на детето изглеждали като надупчени с куршуми.

 

Обяснено е, че топчетата били части от конструктор, който се състои изцяло от такива магнити.

 

В същото време силата на привличане между топчетата е такава, че детето не може да ги раздели с пръсти и го прави със зъби. Така се стигнало до „магнитната закуска“ на малчугана.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: