.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 17:18

Коментари 1 / Видяна 1002

Кметът Томов се срещна с кметове и кметски наместници в община Благоевград

 

 

 

  Кметът инж. Румен Томов  се срещна с кметовете и кметските наместници в община Благоевград.

 

Той и зам – кметът Ясен Попвасилев съобщиха, че има предвидени 152 000лв. за кметствата.

 

Кметският наместник на селата Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски постави проблеми  свързани с доставката на хляб, лекарства и хранителни продукти във вископланинските села.

 

 Хамбарджийски подчерта, че два пъти в седмицата-вторник и събота, сам с личен превоз, доставя стоките от първа необходимост на жителите в тези населени места, като изминава по 68 км. Заради лошия път няма желаеща фирма за доставка на хранителните продукти и  кметският наместник е поел да изпълнява тези дейности.

 

Според кмета Томов решение по въпроса има и ще бъдат взети мерки.

 

Друг проблем постави и кмета на с.Покровник Недко Ангелов който заяви, че основния проблем в селото е изграждане на водопровод.

 

Кметът на с.Падеш Валери Качулски, настоява за подмяна на тръбите за питейна вода.

 

Кметските наместници на селата Селище и с.Бистрица, също изказаха големи притеснения относно недостига на питейна вода в селата.

 

Кметът на село Бело поле Иван Стойчев настоява да бъдат възстановени прекъснатите тръби за вода при местността „Джампалица“ край главен път Е-79. Тези тръби са подавали вода  и в съседното село Рилци.

 

Сред поставените теми от селските управници са и опасни шахти без капаци с 6 –метрова дълбочина в село Бистрица, липсата на пътни знаци в същото населено място.

 

Кметовете на вископланинските села посочиха за сериозния проблем,  разрушена настилка на пътища от тежкотоварните камиони превозващи дърва от горския фонд. Те настояват за предприемане на спешни мерки за поддържане на пътищата, които са общински и от горските стопанства.

 

 

Дали кметът Румен Томов ще изпълни поне едно от дадените обещания към кметските наместници предстои да разберем.....

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN