.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.01.2020 12:06

Коментари 0 / Видяна 726

Мечка пребори кмета на Симитли

Още по темата: Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“

 

В симитлийското село Сушица спазиха традицията да празнуват Сурва на 14 януари.

 

Вчера група от кукери и сурвакари огласи селището, в което живеят тридесетина души, с чановете и танците си. Празникът в двора, където са църквата и кметството, събра и много гости от цялата община Симитли.

 

И тази година огромната мечка от сурвакарската група не пропусна да сбори кмета на общината – Апостол Апостолов, за здраве и берекет.

 

Сурва не мина и без люто борба между мечките. 

 

Дълги хора и весел шум се разнесоха в селото, което пази изконните традиции и показва българщината на младото поколение. Празникът за пореден път показа, че Симитли е древната земя на кукерите.

E79 News
Тагове:

Коментари: