.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.01.2020 14:45

Коментари 0 / Видяна 580

Ананиев предлага частните болници да купуват лекарства само с обществена поръчка

Още по темата: Отпускат 23 млн. лева за ремонт на три КПП-та, ГКПП Кулата и Златарево сред тях Дрогираният, помел Милен Цветков, признал, че той е шофирал - нямал спирачен път Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео)

 

И частните болници да бъдат задължени да правят обществени поръчки при закупуването на лекарства, както държавните и общинските.

Такива промени в Закона за обществените поръчки ще предложи здравният министър на финансовия си колега. Това обяви самият Кирил Ананиев в кулоарите на парламента.

 

Той и шефът на НЗОК д-р Дечо Дечев бяха на извънредна среща при шефът на парламентарната група на ГЕРБ и на Здравната комисия Даниела Дариткова, съобщи “24 часа”. 

 

Повод за нея станаха изнесените преди дни разкрития на Дечев за източване на Здравната каса чрез 7 пъти по-високи цени за лекарства, давани от частни болници.

 

„До този момент в министерството не бяха постъпвали сигнали за подобни разлики, това е първият”, обясни Ананиев. И директно изброи мерките, които ще предприеме по случая.

 

Министърът ще поиска да се направи проверка на лечебните заведения и търговците на едро за цените, по които се търгуват онкологичните и онкохематологичнити лекарства.

 

Той ще възложи и на Агенцията по лекарства да направи проверка на лечебните заведения за доставката на тези лекарства и да ги сравни с максималнодопустимите цени. А след това ще бъдат обсъдени и промени в наредбата.

Ананиев заяви и, че ще възложи проверка на финансовите показатели на болниците при доставка на онколекарствата.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN