.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.01.2020 15:04

Коментари 0 / Видяна 578

Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова

Още по темата: Мечките в Парка край Белица се готвят за зимен сън Затвориха детска градина в Разлог заради учителка с коронавирус Минералният плаж в с.Баня отвори врати Нападнаха горски служители в Разлог Кметът Герчев забрани засега дефилето на абитуриентите в Разлог 75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог В Разлог плетоха на открито В Разлог плетоха на открито Нови 11 работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Разлог“ Музеят в Разлог с нови три проекта

Кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев бе домакин на срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата присъстваха Областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Разлог д- р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев – народен представител, кметове на населени места, хотелиери, общински съветници, гости и жители на града.

 

Инж. Красимир Герчев отчете сериозна позиция на Община Разлог в сектора на туризма, като отбеляза, че за миналата година, нощувките на територията на общината са били над 376 хил., което реално представлява ръст от 16 % и това е значително увеличение спрямо предходните две години. На срещата бяха зададени много въпроси от хотелиерите на министър Ангелкова, както и на кмета.

 

"Важна задача е да изградим система от отношения между различните министерства на правителството, да се синхронизира работата на министерството на туризма и регионите. Туризмът не е отделна индустрия, а съвкупност на компоненти от различни области. Например основната инфраструктура изисква по-нататъшно развитие. Важно е създаването на кадри, подготвени за работа в отрасъла. Търсенето на туристически услуги може да се удвои, ако има качествено предлагане", коментира още инж. Красимир Герчев. Община Разлог е способна да формира туристически продукт, който да задоволи всякакви заявки.

 

Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова

 

Министър Ангелкова благодари за подкрепата към сектора на правителството и местната власт и за добрите резултати през изтеклата 2019-та. Тя очерта добри перспективи и за развитието на специализираните видове услуги, визирайки балнео- и СПА, които са от голямо значение за тази част на България. В това отношение Разложкият край и особено обектите в село Баня имат своя чувствителен принос като целогодишни центрове за здравен туризъм.

Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN