.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.01.2020 16:43

Коментари 0 / Видяна 618

Гърция с ново Министерство за миграция и убежище

Още по темата: Гърция предлага бърз COVID тест на границите в ЕС догодина Гърция удължава оградата си по река Марица покрай турската граница Гърция удължи влизането с отрицателен PCR тест до 25 октомври Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети страни Гърция спаси 92 души в Егейско море, лодката им започнала да потъва Гърция издаде предупреждение за гръмотевични бури и градушки Ранен край на туристическия сезон в Гърция Арестуваха български трафикант на бебета в Гърция Маските на Халкидики и Миконос задължителни от днес Нови изисквания: Всички трябва да са с маски на плажа в Гърция

 

С решение на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис е създадено ново Министерство за миграция и убежище, а за министър е назначен Нотис Митаракис – досегашен заместник-министър на труда, съобщи МИА.

 

По информация на говорителя на гръцкото правителство, за заместник-министър е назначен Йоргос Кумуцакос, който и досега отговаряше за политиката за миграцията, но в рамките на Министерството за гражданска защита.

 

Още от самото начало правителството води различна политика по отношение на въпроса с бежанците и мигрантите.

 

Създаден е комплексен план, базиран на четири основни принципа: защита на границите, ускоряване на процедурите по предоставяне на убежище, увеличен брой на върнати мигранти, затворени центрове.

 

Всичко това се извършва успоредно с протичащото опразване на островите, в които има най-голям наплив на бежанци и мигранти.

 

Излагането на проблема по време на всички международни форуми е част от политиката на правителството по отношение на мигрантския въпрос.

 

Очаква се днес министърът и заместник-министърът да положат клетва пред президента.

 

Автор: БГНЕС, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN