.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.01.2020 11:42

Коментари 2 / Видяна 3010

Предрешени ли са конкурсите в община Благоевград?

Още по темата: Кметът Томов даде заден ход по казуса“депото за отпадъци“, за три месеца общината хвърли ненужни над 1 млн.лева Базарът за мартеници в община Благоевград заработи Започва кандидатстването за социални жилища в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Община Благоевград не е одобрена за изграждане на Младежки център по Финансовия механизъм на ЕИП „Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството? Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут Бездомни кучета нападат хора в Благоевград Конкурсите в Община Благоевград отиват на съд Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград

 

На 29 и 30 януари Община Благоевград ще проведе конкурси за 5 ръководни поста в администрацията си – главен секретар и директори на правната дирекция, местни данъци и такси, строителна дирекция и финансова дирекция.

 

Както информирахме в началото на януари, конкурсите са за длъжности, на които вече бяха назначени хора от самия кмет Румен Томов и имената им са качени на официалната страница на администрацията.

 

Може би притеснен от шумoтeвицата тогава, чe се назначат служители на длъжности, за които е задължително провеждането на конкурс, Община Благоевград обяви конкурсите в последния ден на 2019 г., а Томов коментира, че назначените са на временни трудови договори.

 

До тук добре. Да видим обаче кои са допуснатите кандидати за следващ етап на всеки един от конкурсите.

 

Четирима са одобрените кандидати, които ще се явят на тест и интервю, в конкурса за главен секретар на Община Благоевград. Очаквано, сред тях е и назначената уж временно на този пост Мария Стойнева. Стойнева е юрист и виден партиен функционер в редиците на БСП. Както е известно, именно БСП първи подкрепиха Румен Томов по време на предизборната надпревара.

 

От своя страна Мария Стойнева се отказа от мястото си на общински съветник, за да стане главен секретар на Общината. Дали ако не беше сигурна, че този пост е за нея, тя щеше да напусне Общински съвет?Ще разберем след няколко дни, но хубавото е, че като действащ секретар в момента тя е човекът, който трябва да одобрява тестовете, които решават всички кандидати, борещи се за длъжността.

 

Конкуренция, макар и не съвсем сериозна предвид фактите, ще и правят Силвия Свиленова, Светлана Узунова и Ивайло Велков.

Двама пък са кандидатите, които на 29 януари ще решават тест и ще се явят на интервю за директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“.

 

Естествено, единият от тях е назначената  вече от кмета Томов на този пост Станислава Иванова. Интересно е обаче името на конкурента и – Стоян Христов.

 

Христов е бивш служител на юридическия отдел на Община Благоевград, отстранен от работа преди години.

 

В момента той работи като юрист община Гоце Делчев, където според запознати е назначен по партийна линия.

 

Изключително близък до БСП и в частност до общинския им лидер Любен Милев, който вече е и заместник-кмет.

 

Дали социалистите няма да поискат и този пост за свой човек и Станислава Иванова да се превърне в жертвено агне на предизборни договорки ще разберем съвсем скоро. 

 

Любопитна е ситуацията около конкурсите за директори на дирекция „Местни данъци и такси“, дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ и дирекция „Финансова политика“.

 

Единствените кандидати, допуснати до следващ етап и за трите конкурса, са вече назначените на тези постове Иво Николов, Венелин Трошанов и Костадин Шумантов.

 

Така на практика на теста тримата служители на Общината ще се състезават сами със себе си и независимо от резултата ще останат на постовете си.

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари:

Аврам, 20.01.2020 14:48

Всичко подставено и предрешено. Няма такова недоразумение, каквото е сега в общинска администрация, начело с псевдо кмета

общината, 20.01.2020 12:01

значи драмата е при Стоенчо ама Томето да си помисли дали ако вземат него а не станислава на БСП нема да им дойде много властта.Стоенчо иначе го знаем добро момче ама обременено

1