.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.01.2020 14:52

Коментари 9 / Видяна 10064

Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов

Още по темата: Внасят утре във ВАС касационната жалба по казуса „Румен Томов” БСП застават твърдо зад Румен Томов Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет Бусаров: Ще спазим закона и ще прекратим мандата на кмета Томов Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград ГЕРБ внася жалба до Административен съд срещу решението на ОИК Благоевград за запазване на длъжност на кмета Румен Томов

 

 Административен съд – Благоевград постанови, че решението на ОИК – Благоевград, с което кметът Румен Томов остана на поста си, е незаконосъобразно.

 

Административен съд в лицето на съдия Димитър Узунов връща решението на ОИК за преразглеждане със задължително  указание за прекратяване правомощията на кмета Томов.

 

Председателят на ОИК – Благоевград адвокат Мартин Бусаров коментира за Е-79 нюз, че в комисията все още не е получена официална преписка от постановеното от съда решение и на този етап не може да коментира какво следва.

 

Румен Томов не бе открит за коментар.

 

Според Изборния кодекс, страните по делото имат едноседмичен срок за обжалване на съдебното решение пред Върховен административен съд. Ако това се случи, каквото действие се очаква от кмета Румен Томов, ВАС стартира дело по касационната жалба. След насрочване на дата за делото, ВАС има срок от две седмици, в които да постанови решение по казуса.

 

Ако няма обжалване и решението на Административен съд - Благоевград влезе в сила, Общинска избирателна комисия ще има на разположение 14 дни да изпълни задължителното указание за прекратяване на правомощията на Томов, постановено от съдия Узунов.

 

Имайки предвид всички законоустановени срокове, очаква се в средата на месец март да стане окончателно ясно ще остане ли на поста си кметът на Благоевград Румен Томов.

 

Припомняме, че делото за прекратяване правомощията на Румен Томов като кмет на Благоевград влезе в съда, след като в края на декември миналата година ОИК-Благоевград с 9 гласа “за” отказа да го отстрани от поста.

 

До извънредната ситуация се стигна, след като екскметът Атанас Камбитов  подаде сигнал в ОИК – Благоевград за това, че Румен Томов не е заличил участието си във фирмата си в задължителния едномесечен срок от избирането му, т.е. до 4 декември, което е нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

 

След извършена проверка, при която бяха изискани документи от Търговския регистър и становище на кмета Румен Томов, на 20 декември 13-членната Общинска избирателна комисия с 9 гласа „против“ и 4 гласа „за“ реши, че няма да прекрати пълномощията му. Днес обаче Административен съд – Благоевград определи решението на ОИК като незаконосъобразно.

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

Чавдар, 23.01.2020 11:08

По - некадърен кмет не сме имали. Някой да каже досега какво направи или поне предложи? само чисти служители, той още екип неможе да си направи, камоли да работи вече. Всичко избяга, и БГ радио и други фестивали, остават Румяна Попова и Градевеца. Лошото е че ако пак го изберат, ще краде двойно, докато избият раздадените пари.......

Малката, 23.01.2020 10:04

Отново всички ще гласуваме за Томов!!!

жоро, 22.01.2020 23:12

Az vzeh ot tebe 100 lv pa izobshto ne glasuvah :D

paca, 22.01.2020 16:15

qzuk za furlenite pari po izborite

анонимен, 22.01.2020 15:57

За Томов не знам,но колегата му Ясен не пропиване а не знам що ше стане там.Язък за напъването.

koce, 22.01.2020 15:43

Chicho Tom vunkaaaaa, doidox, piinah, os*ax i si begam

kircho, 22.01.2020 15:41

Maleee toq sa ke se propie, ama chei be on ne e spiral, e sa ke e sho ke e

aideeeee, 22.01.2020 15:41

Aideeeeeee stiga tolko , Tomka sipi edna rakiq brat i se yspokoi, beshe qsno

васка, 22.01.2020 15:37

ДОВИЖДАНЕ!!!!

1