.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.01.2020 18:05

Коментари 0 / Видяна 1894

Ще има нови музикални фестивали в Благоевград

Още по темата: Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика" Христо Михалков оглави отдел "Социална политика" в община Благоевград. Той е назначен със заповед на кмета Румен Томов вчера. За това, че той ще е новият социален шеф. Мястото бе овакантено, след като досегашната началничка на отдела Елена Стойчева бе о Важно за благоевградчани! Обслужват граждани само на гишета Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“? Махат и ръководителя на ансамбъл „Пирин“?

 

Нови два музикални фестивала ще се проведат в Благоевград на мястото на оттеглилите се Франкофоли и Наградите на БГ Радио. За това информира на днешната пресконференция заместник кметът по култура в община Благоевград Василиса Павлова.

 

„Искам да зарадвам меломаните и ценителите на световната и европейска музика в страната и чужбина, че Община Благоевград е в преговори и вече подготвя два големи музикални фестивала, които ще се проведат през месеците март и юни.”

 

От общинското ръководство се надяват тези събития да привлекат много хора в Благоевград, обещават изпълнители на световно ниво и свободен вход. Остава ни само месец  да видим как от общината  ще успят да привлекат подобни изпълнители и да се справят с цялостната организация за толкова кратки срокове.

 

Г-жа Павлова информира накратко за останалите събития включени в културния календар на общината за тази година.

 

Подготвя се и нов вариант на театрален фестивал, който ще се проведе май месец.

 

Нов фолклорен фестивал „Скаптопара” ще бъде организиран през май, в който ще се акцентира на ученическото творчество.

Месец май ще бъде дадена сцена и на детските градини, като най-малките ще получат възможност за множество изяви на събитията, съпътстващи празник на града.

 

През месец октомври ще продължи провеждането на международния детски танцов фестивал „Ритми и багри”.

 

Г-жа Павлова заяви и, че ще продължи  провеждането на музикално-танцов фестивал „Талантино” през месец юни.

По този повод  Бранимир Митов - създател и организатор на фестивал "Талантино" изрази официално становище, което публикуваме без съкращения.

 

„ Скъпи приятели, относно изявлението, направено от Община Благоевград днес, че Фестивал Талантино ще се състои в Благоевград, като негов създател и организатор, отговорно заявявам, че никой никога и по никакъв начин не се е свързвал и разговарял с мен! Към Фестивала проявиха интерес три общини от областта, но моето мнение е, че мястото му е в нашия град. Тазгодишното му издание ще бъде финансирано лично от мен, защото не бих желал някой да си присвоява 7-годишен труд. И не желая да разочаровам децата от Театрална школа "Ь малък", които имат главната роля в този фестивал!”

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: