.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.01.2020 09:24

Коментари 0 / Видяна 566

Земетресение от 7,7 по Рихтер в Карибско море, има опасност от цунами

Още по темата: Земетресение от 4,3 в Йонийско море Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер разлюля Гърция Земетресение разлюля Румъния Земетресение 4,6 разлюля Югозападна България навръх 3-ти март Земетресение разтърси Италия Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница Трус с магнитуд 5,7 удари границата между Турция и Иран България отпуска 200 000 лв. помощ за Албания в рамките на Донорската конференция на ЕС Земетресение удари Турция Албания се надява да събере 400 млн. за възстановяване след земетресението

 

Земетресение с магнитуд 7,7 разлюля и Куба, Ямайка и Каймановите острови. Огнището е било на 10 километра дълбочина и мощният трус е бил усетен в много голям район – от Мексико до Флорида. Силно е бил усетен в Хавана и цяла Куба. Епицентърът е бил на 139 км северозападно от град Монтего бей в Ямайка и на 140 км западно-югозападно от Никеро, Куба.

 

Земетресението се е усетило много силно в Сантяго, столицата на Чили,

Въпреки силата на труса засега никъде не се съобщава за ранени. Евакуирани са били някои сгради на Каймановите острови, в Ямайка и Маями, Флорида, казаха местните власти.

 

Международният информационен център за цунами предупреди, че опасни вълни от цунами могат да възникнат в рамките на 300 км от епицентъра по бреговете на Ямайка, Каймановите острови и Куба.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: