.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.01.2020 10:31

Коментари 0 / Видяна 516

Най-младата писателка в Разлог – Евгения Гарабийска на среща с кметa на община Разлог- инж. Красимир Герчев

Още по темата: Хотели в Разложко затварят врати до края на седмицата заради отменени резервации Шарка опразни детските градини в Разлог Разлог и Банско днес почитат паметта на Васил Левски Работилница за мартеници се открива в музея в Разлог МБАЛ – Разлог получи голямо дарение Англичани направиха дарение за детска градина "Снежанка" - с. Баня Община Разлог проведе конференция относно стартиране на проект „Повишаване на енергийна ефективност на административни сгради на РУ - гр. Разлог и РСПБЗН - гр. Разлог " "А ти, прегледа ли се?" – отбелязваме Световния ден за борба с рака Хотелиери и представители на туристическия бранш в с. Баня се срещнаха с кмета на селото Теснолинейката Добринище-Септември влезе в Топ 10 на „Гардиън” за най-добри пътувания с влак в Европа

 

Писането е един от начините за опознаване на света, родното място и себе си. Чрез него могат да предадат мисли, възгледи, отношението към живота, реалността. И всеки пишещ създава свой собствен художествен свят, с който всеки читател ще се съгласи и ще го приеме.

 

16 годишната Евгения Гарабийска написа своята първа книга и показа, че човек може да бъдеш значим, като свърже мечтите си и това което иска да бъде, с истории от своя град, махала и хора. В своята книга „ Да запазим българското“, младото момиче е събрало интересни факти от историята на града, формирането на кварталите. В книгата тя описва значението на стари и малко познати диалектни думи, разказва увлекателни лични истории на възрастни хора от града. „Разложанче да се наричам – първа радост е за мене“ – това е мотото на младата авторка, която вече обмисля идеите си за издаване на втора книга.

 

Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев се срещна с младата авторка. Той поздрави Евгения за прекрасното начинание и изрази надежда младите хора да бъдат активни и креативни.

 

„Млади, талантливи хора са нужни в динамичното ни настояще. Благодарност заслужават тези, които съхраняват родния ни език и вдъхновяват поколенията след нас. Със своята книга, Евгения стана истински образец на родолюбие, смелост и пример за разложани. Създаването на условия за самореализация на младежите, развитие на интелектуалния и творчески потенциал е основен приоритет в управлението на Община Разлог. „ – коментира още инж. Герчев

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN