.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.02.2020 17:16

Коментари 0 / Видяна 364

Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство

Още по темата: Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години Среща на върха в Брюксел с държавите от Западните Балкани Българите възприемат ЕС като гарант за качеството на живот Променените визови правила на Европейския съюз влизат в сила Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство България с най-голямо намаление на безработицата за една година в ЕС Въвеждат обща минимална работна заплата в ЕС? 110 млн. лв. за развитие на човешките ресурси в България през тази година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година

 

Европейският парламент прие резолюция за въвеждане на единно зарядно за всички видове електронни устройства в целия Европейски съюз. Целта е да се намали изхвърлянето на кабели и зарядни, и да се улесни животът на хората.

 

Европарламентът възложи на Комисията в следващите шест месеца да представи правилата за въвеждането на единно зарядно за различни видове устройства като телефони, таблети и фотоапарати, часовници и много други.

 

По този начин ЕС иска да попречи на електронните гиганти да диктуват стандарти. На последната сесия в Страсбург евродепутатите от различни парламентарни групи вече подкрепиха идеята.

 

Европарламентът иска гаранции, че потребителите няма да продължават да бъдат задължени да купуват нови зарядни с всяко ново устройство.

 

От държавите-членки се очаква да увеличат количеството на събрани и рециклирани кабели и зарядни. През 2016 г. в Европа са генерирани над 12 милиона тона електронни отпадъци, което е средно по 16,5 килограма на човек.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: