.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.02.2020 10:42

Коментари 0 / Видяна 552

Хотелиери и представители на туристическия бранш в с. Баня се срещнаха с кмета на селото

Още по темата: Хотели в Разложко затварят врати до края на седмицата заради отменени резервации Шарка опразни детските градини в Разлог Разлог и Банско днес почитат паметта на Васил Левски Работилница за мартеници се открива в музея в Разлог МБАЛ – Разлог получи голямо дарение Англичани направиха дарение за детска градина "Снежанка" - с. Баня Община Разлог проведе конференция относно стартиране на проект „Повишаване на енергийна ефективност на административни сгради на РУ - гр. Разлог и РСПБЗН - гр. Разлог " "А ти, прегледа ли се?" – отбелязваме Световния ден за борба с рака Хотелиери и представители на туристическия бранш в с. Баня се срещнаха с кмета на селото Теснолинейката Добринище-Септември влезе в Топ 10 на „Гардиън” за най-добри пътувания с влак в Европа

 

Хотелиери и представители на туристическия бранш в най-голямото и курортно село в община Разлог - село Баня се срещнаха и разговаряха с кмета на селото Магда Първанова.

 

На дневен ред бяха поставени актуални въпроси, като прилежащата инфраструктура и  чистотата в населеното място. Като пример присъстващите посочиха порочната практика – изхвърлянето на нерегламентирани места на различни отпадъци. Хотелиери, ресторантьори и представители на бизнеса от село Баня призоваха за строги и налагани в максимален размер санкции срещу нарушителите. Установяването им би могло да стане с видеонаблюдение на зоните, където се знае, че често се изхвърлят отпадъци извън определените места.

 

Проблем, що се отнася до въпроса за чистотата на населеното място, е и недостатъчния брой контейнери и кофи за смет в райони с висок интензитет на посещаемост от туристи – двете реставрирани стари бани - Римската и Турската, водния атракцион, минералния плаж и Туристическия информационен център в село Баня.

 

В отговор на поставените въпроси кметът Магда Първанова обяви, че има заявени в отдел "Екология, чистота и земеделие" допълнителни съдове за смет и ръководството на община Разлог съдейства за справяне с проблема с незаконните сметища.

Предстои да бъде взето решение, когато има висока посещаемост на туристи, съдовете да се изпразват от колите за смет поне два пъти, а не както досега – един път седмично. Тази година община Разлог планира да инвестира 1,5 милиона лева за реконструкция на улиците в село Баня. Средствата ще бъдат инвестирани в ремонтни дейности в центъра на селото, както и за монтирането на осветление.

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: