.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.02.2020 14:01

Коментари 0 / Видяна 982

Бездомни кучета нападат хора в Благоевград

Още по темата: Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика" Христо Михалков оглави отдел "Социална политика" в община Благоевград. Той е назначен със заповед на кмета Румен Томов вчера. За това, че той ще е новият социален шеф. Мястото бе овакантено, след като досегашната началничка на отдела Елена Стойчева бе о Важно за благоевградчани! Обслужват граждани само на гишета Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“? Махат и ръководителя на ансамбъл „Пирин“?

 

„Кучета разкъсаха палтото ми в градинката между сградите на НАП и банята в центъра на Благоевград“, сигнала подаде във вестник „Струма“ благоевградчанката Соня Петрова и показа връхната си дреха, която я спасила от зъбите на песовете.

„Беше около 20 часа вечерта в петък, имаше доста хора в района, а аз вървях спокойно, без да тичам или да размахвам чанта. В района се мотаеха три кучета, които винаги са там, но досега не са ме закачали. Внезапно животните се нахвърлиха върху мен и захапаха долния край на новото ми палто, подарък от близките ми за скорошния ми рожден ден. Имах късмет, че беше дълго, около коляното, та спаси краката ми, иначе щях да съм жестоко нахапана. Развиках се за помощ и младежи наблизо ме спасиха. Вече изпитвам ужас като наближа района, а всеки ден  маршрутът ми е оттам“, притеснена обясни Соня Петрова.

 

Това не е първият сигнал до „Струма“ за кучешки нападения в района, преди десетина дни вр.и.д. управителката на аптека „Марешки“ Румяна Николова също се оплака, че вече не смее да минава покрай градинката заради бездомните песове, които я нападнали и захапали в тъмното на прибиране от работа.

 

Глутница притеснява сериозно и хората, минаващи край сградата на Езиковата и Математическата гимназия и многократно се подавали сигнали за нападения по телефона. 5-6 кучета са си харесали за хабитат градинката пред входа на школото, защото учениците редовно им подхвърлят храна. Последният случай на дръзко нападение обаче предизвика преди около 2 седмици от ПМГ официално да изпратят писмена жалба до кмета Р. Томов, тъй като кучетата се нахвърлили над учителката по информатика в ЕГ Миглена Терзиева, разкъсали якето й и опитали да я захапят.

 

„Приютът е препълнен, при 30 места в момента има 34 животни“, обясни Илияна Балева, чиято фирма „Балико“ стопанисва общинския приют. „Бяха изсипани кучета отвън, получихме сигнал миналата седмица за  района на централната градска част, при площадите пред общината и при НАП, и ходихме да ги събираме. Четири заловихме некастрирани, по това познаваме, че са докарани отнякъде“, обясни Балева. Миналата седмица прибрали и част от кучетата в района на двете гимназии до кв. „Запад“ – ЕГ и ПМГ, след сигнала с нападнатата преподавателка.

 

„Видяхме на камерите как две кучета вървят след един мъж и едното се втурна и се нахвърли към учителката. Не знаем дали животните са частни или бездомни“, разказа Балева и обясни: „В междучасията кучетата ходят към двора на гимназията заради храната, а в квартала има 2-3 жени, които ги обгрижват. Прибрахме некастрираните животни, останалите са маркирани и кастрирани, затова помолихме хората, които им дават храна, да ги приберат и да си ги обгрижват вкъщи. Нямаме право да постъпим по друг начин. Длъжни сме като ги заловим, кастрираме и обезпаразитим да ги обгрижваме за 1-2 седмици и след това ги връщаме в ареала на местообитанието им. От неправителствените организации ни следят мното изкъсо“, обясни Балева.

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: