.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.02.2020 15:25

Коментари 0 / Видяна 822

Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница

Още по темата: Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“

 

Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция предстои да бъде открит в село Железница, община Симитли. Новата социална услуга ще бъде разкрита по програмата „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Това съобщи за Радио Благоевград Ивайло Гоцев, ръководител на социалното звено “Заведения за социални услуги“ в Община Симитли.

 

Центърът за настаняване от семеен тип ще се помещава в сградата на бившата детска градина в Железница. Тя е ремонтирана според нуждите на потребителите. Настанени ще бъдат 13 лица, а персоналът ще бъде от 12 човека.

„Специалистите ще бъдат назначени след провеждането на интервюта. Те ще бъдат социален ръководител, ръководител екип, социален работник, медицински работник, психолог, трудотерапевт и санитари.

 

Самата услуга е резидентна, средата която ще бъде създадена е близка до семейната. Грижата е денонощна и потребителите ще бъдат постоянно там“, уточни Гоцев.

 

Документи за кандидатстване за настаняване в тази услуга се подават в Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, а кандидати да бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип не липсват, посочи Гоцев.

E79 News
Тагове:

Коментари: