.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.02.2020 16:59

Коментари 0 / Видяна 560

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще има в град Сандански

Още по темата: ОбС - Сандански свикват извънредно заседание С гласово съобщение в Сандански апелират за спазване на противоепидемични мерки Волтова дъга прати млад мъж от Сандански в болница Кметът на Сандански забрани влизането и ползването на детските и спортни площадки в Общината И учениците в Струмяни с вечерен час Община Сандански удължава сроковете за записване на деца в детските градини и ясли Община Сандански започна засилена дезинфекция по населените места Общински оперативен щаб с указания към работодателите в Община Сандански Без синя зона в Сандански до 29 март Втори ден полицията в Сандански издирва 17-г. Христо Христов

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще бъде открита в Археологически музей - град Сандански, в 17.30 часа на 14 февруари - Ден на българския археолог*.

 

С помощта на редки и непубликувани артефакти от фонда на музея ще можем да видим забравени ритуали, да научим повече за лозарството и винопроизводството в античността.

 

Музейните работници ще разкажат още и за това как е била пренасяна божествената напитка, как се е търгувало с нея, как е консумирана.

 

Специално внимание изложбата ще обърне на образа на жената в древността – облекло, аксесоари, накити, ще разкаже за ролята и мястото на вакханките в мистериите на Дионисиевите празници.

 

* Отбелязва се от 1971 г. по инициатива на Археологическия институт с музей при Българска академия на науките (дн. Националeн археологически институт с музей при БАН). На този ден всяка година по традиция в Националния археологически институт с музей при БАН се открива изложба с експонати и фотоси на най-важните открития от предходната година.

 

Sandanski1.com

 

E79 News
Тагове:

Коментари: