.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.02.2020 16:36

Коментари 0 / Видяна 596

В Железница почетоха покровителя на пчелите

Още по темата: Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ Програма на групите за втори фестивален ден в голямото събитие - „Симитлия – Древната земя на кукерите“

 

Пчелари, производители на мед и десетки вярващи се събраха на поляните край храм „Св. Харалампий” в симитлийското село Железница.

 

Параклисът е единствен в община Симитли, наречен на Св. Харалампий, покровител на пчеларите и медарите. През тази година се навършват точно 20 години от освещаването на храма.  Празничният ден започна с литургия и ритуал по освещаване на бурканчета с мед, които бяха донесени от много медопроизводители в района.

 

За поредна година основна роля в организирането на празника имаха пчеларите от сдружение „Пчела-2018“ – Благоевград. Три казана курбан къкреха на огнището край храма, които организаторите раздадоха за здраве на присъстващите.

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: