.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 12:41

Коментари 0 / Видяна 380

Сушата не се е отразила на посевите

Още по темата: Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек Парното поевтинява с между 8-25% Чакаме банкова ваканция за кредитите и евентуално минимална заплата за самоосигуряващите Караниколов: Състоянието на българската икономика ще става все по-лошо МОН има готовност да изпълни всички спешни мерки на кабинета Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии Отпускат още средства за преброяването догодина 6000 работодатели са объркали справките за доходи, изплатени през миналата година При отказ от организирано пътуване в чужбина средствата се възстановяват „Булгартрансгаз“: Не сме уведомявани за подизпълнител на „Турски поток“

 

Добивите от зърнени култури през тази година ще са добри, въпреки продължителната суша. Това прогнозираха земеделски производители от Североизточна България. Те се надяват на по-добра реколта в сравнение с миналата година.

Падналият сняг зарадва земеделските производители от Добричко.

 

Иван Иванов - земеделски производител: Настъпиха малко критични седмици от декември насам, януари, нетипично време за района, малко по-топло, но есенниците се развиха добре.

 

Според Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, състоянието на есенниците в Южна и Югозападна България не е толкова добро и се очаква там реколтата да бъде по-слаба.

Венцислав Върбанов - председател на Асоциацията на земеделските производители в България: На някои места има посеви, които са в по-критично състояние, но не може да се правят изводи, че едва ли не реколтата ще бъде провалена и такива апокалиптични прогнози.

 

Земеделците нямат притеснения, че големите температурни разлики, които се очакват през следващите дни, ще застрашат растенията.

 

Иван Иванов - земеделски производител: Екстремални температури от минус 10 и повече едва ли биха се отразили драстично, стига тези температури да не са от порядъка седмица и нагоре като времеви интервал.

Дори и при по-ниски добиви, няма опасност хлябът да поскъпне, категорични са зърнопроизводителите.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN