.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 15:58

Коментари 4 / Видяна 5320

Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут

Още по темата: Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика" Христо Михалков оглави отдел "Социална политика" в община Благоевград. Той е назначен със заповед на кмета Румен Томов вчера. За това, че той ще е новият социален шеф. Мястото бе овакантено, след като досегашната началничка на отдела Елена Стойчева бе о Важно за благоевградчани! Обслужват граждани само на гишета Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“? Махат и ръководителя на ансамбъл „Пирин“?

 

5% от заетите във всички звена на Община Благоевград ще бъдат съкратени, съобщи пред медиите днес кметът Румен Томов. По този начин ръководството на общината се надява, че ще успее да оптимизира  списъчния състав на заетите там и да уплътни служебната им заетост. Първи щели да си отидат тези, които не знаят какво точно работят в администрацията, защото има и такива, коментира Томов. Освен това, всеки общински служител, навършил пенсионна възраст, ще бъде пенсиониран, за да освободи място за млади хора, каза още Румен Томов.

 

Новият кметски екип ще показва нулева толерантност и към служители, които си позволяват да имат собствено мнение. По думите на кмета, всеки, който по някакъв начин с думи и действия покаже липса на лоялност към него, ще си отиде. Такъв пример в администрацията вече има – един от юристите в правния отдел на Общината бил уволнен преди месец по тази причина. От думите на кмета днес стана ясно, че няма да позволи информация от кухнята на администрацията да се изнася в общественото пространство и ако това се случи, съответният служител ще бъде отстранен.

 

Иначе простата сметка показва, че тези 5% от заетите в администрацията на общината са едва десетина човека, които ще бъдат съкратени. Което на фона на предизборното говорене за раздут щат и безразборни назначения в Община Благоевград не изглежда никак много. Въпросът е от кои дирекции и отдели ще бъдат съкратените и дано не се стигне до там тяхното отстраняване да осакати важни звена, от които до голяма степен зависи развитието на Благоевград.

  

E79 News
Тагове:

Коментари: