.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 16:18

Коментари 0 / Видяна 2042

„Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството?

Още по темата: Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика" Христо Михалков оглави отдел "Социална политика" в община Благоевград. Той е назначен със заповед на кмета Румен Томов вчера. За това, че той ще е новият социален шеф. Мястото бе овакантено, след като досегашната началничка на отдела Елена Стойчева бе о Важно за благоевградчани! Обслужват граждани само на гишета Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“? Махат и ръководителя на ансамбъл „Пирин“?

 

Кметът на Благоевград Румен Томов разкри шокиращи факти за извършвани плащания за едни и същи дейности, свързани с фестивала „Франкофоли“, от двете общински дружества „Благоевград инвест 2016” и „Благоевград фест“.Сумите са доста високи и са изплащани на определени фирми за еднакви дейности, свързани със строителство, изграждане и осветление на сцените за „Франкофоли“. Фактите са установени по време на проверка на общинското дружество, която все още не е приключила.

 

Според Томов, със създаването на „Благоевград инвест”, също както и при „Благоевград фест”, е заобикалян Закона за обществените поръчки. За едни и същи дейности по озвучаване, строителство на сцени и професионално осветление са изплащани сериозни суми. За 2017 г. на „Благоевград инвест” за тези дейности за провеждане на фестивала „Франкофоли” са дадени 214 000 лева от общинската хазна, през 2018 г. сумата е била 102 000 лева, а миналата година са изплатени 144 000 лева.

Проверяващите са се натъкнали и на списък с платени възнаграждения на бивши общински служители в размер на 50 600 лева на човек, плащани с граждански договори през „Благоевград инвест”.

 

Проверката на дружеството продължава, според източници на Е-79 нюз съдбата му ще бъде същата като на „Благоевград фест“, а именно закриване. Управителят на „Благоевград инвест“ Венцислав Атанасов не беше открит за коментар.

 

  

E79 News
Тагове:

Коментари: